Şirketler

Doğru stratejilerle markalaştı: KULA YAĞ

Doğru stratejilerle markalaştı: KULA YAĞ

Bursada kemikleşmiş piyasaya rağmen "Biz de varız diyebilme cesaretini gösteren Kula Yağ, doğru adımlarla başarıya ulaştı.

BALIKESİRde 1932de zahire alım-satımıyla ticarete başlayan, 1968de Ahmet Kula ve Oğulları Kollektif Şirketi adı ile şirketleşen Kula Yağ, Türkiye'nin en büyük 750 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.
Kula Grubu yetkililerinden verilen bilgiye göre; Kula Yağ, 32 bin metrekare açık, 12 bin 600 metrekare kapalı alanda günde 100 ton üretim kapasitesine sahip. Ayçiçeği, mısır, soya, kanola ve zeytin yağı üreten firma ABD, Rusya, Romanya, Norveç, Türk Cumhuriyetleri, Suriye, Irak, Suudi Arabistan ve KKTC'ye ihracat yapıyor. Grubun, en fazla yem üreten ilk 10 firması arasına giren Emek Yem dışında Kula Yumurta, Kula Süt, Besi Çiftliği, Karahallılar ile ortak Bu Piliç ve 2K Taşıt Muayene İstasyonları bulunuyor.
Bursa'da yıllar içinde kemikleşmiş bir piyasanın varlığına rağmen "Biz de varız" diyebilme cesaretini gösterdiklerini belirten Kula Yağ Genel Müdürü Onur Özkul, belirledikleri doğru stratejilerle başarıya ulaştıklarını söyledi. En güçlü silahlarının hizmet anlayışları olduğunu ifade eden Onur Özkul, "Müşterinin beklentilerini, fiyatı ikinci planda düşünüp, öncelikle farklılaşan mal ve hizmetlerle karşılama çabası içinde olduk. Rekabeti kati surette fiyatta yapmadık. Asıl olanın müşteri memnuniyeti olduğunu hiç unutmadık. Fiyat rekabetine girildiğinde bunun belli bir noktada son bulacağı inancında olduğumuz için bu çizgide bir yol izledik. Bizim Bursa'da yaptığımız şey, geleneksel üreticiliğin yanında, satış rolünü de üstlenerek, bu satışı en iyi biçimde yapabilmek adına ürettiğimiz profesyonel projelerdir dedi.
Bursa çok ciddi bir pazar
Bursanın hem nihai tüketici anlamında hem de mutfak dışı tüketimde çok ciddi bir pazar olduğunu dile getiren Özkul, "Bizim daha iddialı olduğumuz alan olan mutfak dışı tüketim, farklı dinamiklere bağlıdır. Bursa'da bu kadar ciddi bir pazar olmasının sebebi Bursa'da gelişen sanayinin, iş gücüne dayalı bir sanayi olmasıdır.
Otomotiv ve tekstil gibi sanayiler, bünyesinde yoğun iş gücü çalıştıran sanayilerdir.
Dolayısıyla burada mutfak dışı tüketim dediğimiz bir catering hizmetini barındırmak zorunlu hale gelir. Bursa, mutfak dışı tüketim için büyük bir potansiyeldir.
Hatta nüfusa oranlandığında Türkiye'deki en yoğun potansiyel olduğunu söyleyebilirim diye konuştu.

Sayı: 746 - Sayı'nın Kapağı