İş Dünyası

Çevikel: Reformlarla birlikte yatırım iştahı artacaktır

TÜGİAD Genel Başkanı ve DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 2023 yılında daha fazla yatırım ve istihdam hedefine odaklanılması için iş dünyasının önünün kapsamlı reformlarla açılması gerektiğini dile getirdi.

Başta enerji maliyet­leri olmak üzere iş dünyasının zorluklarla mücadele ettiği bir yılı ge­ride bıraktığının altını çi­zen TÜGİAD Genel Başkanı ve DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çe­vikel, “Son 1 yılda doğal­gazda yüzde 347 ve elek­trikte yüzde 458’in üzerindeki fiyat artışı üre­tim planlaması açısından iş dünyamızı bir hayli zor­ladı” diye konuştu. Nilüfer Çevikel, “2023 itibariyle ‘Sı­nırda Karbon Dü­zenlemesi’ne uygun üretim modeli mut­laka oturmuş olmalıdır. Av­rupa Yeşil Mutaba­katı’na uyum koşulları göz önünde bulundurularak kapsamlı teşvik ve destek­lerle ihracatçımızın dış pa­zarlarda yalnız kalmasının önüne geçilmelidir. Bu yılki çıkış noktalarımız e-ti­caretin gelişmesi, KOBİ’le­rin dijitalleşmesi ve dijital organize sanayi bölgeleri­nin kurulması olmalı. Sür­dürülebilir kalkınma için Türkiye’nin yüksek tekno­lojiyle inovatif üretim ya­pan ve onu satan bir ülke konumunda olması şart” dedi. Çevikel, “Reformlar sayesinde yatırım iştahı mutlaka artacaktır. Reel sektörün önün­deki belirsiz­liklerin ber­taraf edilme­siyle bir­likte iş dünyamızın, ülkemizin re­kabetçiliği artacak ve bu da refah seviyesine olumlu şe­kilde yansıyacaktır.

2023’te daha fazla üre­tim, daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam için yeni başarı hikâyeleri yaz­maya hazırız” ifadelerini kullandı.