Bu da nereden çıktı demeyin? Daha yeni asgari ücrete ait sigorta primleri yatırılmadan asgari ücretin güncellemesinin, gündeme gelmesinin bir nedeni var.

Ülkede bir ekonomi yönetimi olmadığını biliyoruz. Ultra negatif faiz uygulamasıyla dünya tarihinin en büyük servet transferi gerçekleştirilen son iki yılın bedelini toplum olarak ödüyoruz. Yapılacaklar belliyken hala gerçeklerden kaçılmaya devam ediliyor.

Fatura kabarırken, halka bir korku salınıyor.

Öylesi bir propaganda yapılıyor ki; serbest piyasa ekonomisi ülkemiz için en büyük tehditmiş gibi bir algı oluşturuluyor.

Oysa bir ülkede kurlar ve faiz serbest piyasada belirlenmiyorsa, dünya gerçeklerinden kopulmuştur ve fakirleşilecektir.

Bu tespiti yaptıktan sonra gündemimize dönelim…

Bu hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplanacak; sürpriz bir faiz artışı beklenmese de sıkılaştırma noktasında net açıklamaların gelmesi söz konusu.

Bu yapılmaz ve sıkılaştırma gerçekleştirilmezse bir ay sonra yapılacak seçimlerden sonra TL’nin büyük bir değer kaybına uğraması maalesef önlenemez.

Malumunuz , piyasa mevcut gevşeklikle TL’ nin yüzde 50‘ye varan bir değer kaybına uğrayacağı beklentisine girmiş durumda. Eğer piyasaya sert bir mesaj verilmez ve piyasada dolaşan fazla likidite çekilmezse, muhtemelen yazın yeni asgari ücretin belirlenmesi için ilgili tespit komisyon toplanacaktır.

Bir başka deyişle Merkez Bankası önümüzdeki 5 hafta ne yapacaksa yapacaktır. Eğer bu hafta mevcut gevşekliğin devam edeceği sinyali oluşursa, yeni asgari ücrete kendimizi hazırlamalıyız.