banner6

12.10.2021, 00:08

Alptemoçin - Bekler Vakfı burslar ve eğitimlerle Geleceğe ‘değer’ katıyor 

Geleceğin tasarımcılarının, mucitlerinin, girişimcilerinin, bilim insanlarının ve liderlerinin aramızdan yetişmelerine yardımcı olmayı hedefleyen Alptemoçin-Bekler Eğitim ve Endüstriyel Gelişim Vakfı, verdiği burslar ve eğitim programlarıyla “geleceğimize değer katan” projeleri hayata geçiriyor. 

Vakıf, bünyesinde gerçekleştirdiği ahşap tasarım, robotik ve kodlama, web geliştirme, 3D Kalem, proje okur yazarlığı eğitimleriyle çocuklarımızın teknolojiye ilgilerini uyandırıp endüstriyel hayatı sevmelerini; kitap kulübü, etkili sunum ve beden dili eğitimleriyle ise onların duygusal ve düşünsel gelişimlerini desteklemeyi ve medeni cesaretlerini artırmayı amaçlıyor.
Resim, müzik, spor gibi öğrencilerimizin yeteneklerini fark etmelerini ve geliştirmelerini hedefleyen çalışmalarla çoklu zekâ gelişimine katkı sağlayan vakıf, geleceğin liderlerini yetiştirme konusunda toplumsal sorumluluğunu yerine getiriyor. Alptemoçin-Bekler Eğitim ve Endüstriyel Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Âli Kerem Alptemoçin, vakfın kuruluş hedeflerini şöyle özetliyor; “Günümüzde, üretim teknolojileri büyük bir hızla gelişmekte ve değişmektedir. Ülke olarak hedefimiz, kendi teknolojilerini geliştiren, dışa bağımlı olmayan, Türk malı ürünleri ve teknolojileri dünya pazarlarına sunabilen bir yapıya kavuşmamızdır. Bu hedefe ulaşabilmek; öncelikle ve özellikle insan kaynağımıza bu hedefi verip, yeni nesillerin bu hedef doğrultusunda yetişmesine bağlıdır. Alptemoçin-Bekler Eğitim ve Endüstriyel Gelişim Vakfı olarak, maddi destekten yoksun, üstün nitelikli çocuklarımızın endüstriyel hayata katılabilmeleri için doğru yönlendirilmeleri adına onlara destek olacak ve kapsamlı rehberlik hizmeti sunacağız.”
Alptemoçin ve Bekler aileleri tarafından kurulan vakıf, bursiyerlerini belirlerken Erkurt Holding ve iştiraklerinde çalışanların çocuklarına öncelik veriyor, bununla birlikte şirket dışına verdiği burslarla da başarılı öğrencilerin eğitimlerini destekliyor. 2002 yılında 25 öğrenciye verilen burslarla çıkılan yolda bugün; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören 175 öğrenci vakıf bünyesinde burs alıyor. Alptemoçin-Bekler Eğitim ve Endüstriyel Gelişim Vakfı, Erkurt Holding’in destekleriyle, üstün nitelikli çocuklarımızın teknik ve sosyal becerilerini geliştirerek endüstriyel hayata katılabilmeleri için hazırladığı programlarla gençlerin geleceğine yön veriyor. Vakıf öğrencilerinin zaman yönetimini öğrenerek bilinçli okuyucu olmalarını ve okudukları kitaplarla farklı kültürleri tanıyarak bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Kitap Kulübü çalışmaları, iki ayrı yaş grubuyla devam ediyor. Bu etkinlikle öğrenciler, okuma-anlama ve tartışma çalışmaları yaparak kendilerini ve okuduklarını ifade edebilme becerisi kazanıyorlar.
VAKFIN İŞ BİRLİĞİ PROJELERİ
•“Bize Emek Verenler” Projesi
Erkurt Holding ve bağlı kuruluşlarında çalışanlarla gönüllülük esasıyla başlatılan “Bize Emek Verenler” projesiyle vakıf öğrencileri, alanlarında uzman profesyonellerin meslekleri tanıyarak geleceklerine yön veriyorlar.

•Duygusal Dayanıklılık Projesi
Vakıf öğrencilerinin yaş dönemlerine göre duygusal dayanıklılıklarını güçlendirerek, olaylar karşısında duygu durumlarını yönetecekleri ve enerjilerini doğru kullanacakları bir eğitim programı başlatıldı.

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM 
MÜDÜRLÜĞÜ’YLE İŞ BİRLİĞİ 
PROTOKOLÜ
Vakıf bünyesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle mesleki ve teknik lise öğrencilerine yönelik CNC eğitimleri başlatıldı. Geleceğin vasıflı çalışanlarını yetiştirmek üzere, haftada bir gün, 4’er saat olmak üzere 15 öğrenciyle, 2 ayrı grupta, 14 haftalık olarak tasarlanan eğitim, Erkurt Holding’e bağlı Bekalp Kalıpçılık şirketi tarafından vakfa bağışlanan CNC tezgâhla veriliyor. 

ÖDÜLLER
Sivil Gündem Platformu tarafından 9. kez düzenlenen “Fark Yaratanlar” ödül töreninde, Alptemoçin-Bekler Eğitim ve Endüstriyel Gelişim Vakfı da ödüllendirildi. Vakıf öğrencilerinden Erdem Emre, Bursa Satranç Turnuvası’na katılarak, il ikincisi oldu. Türkiye Satranç Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu turnuvada Erdem Emre milli takıma seçilmeyi averajla kaçırdı ancak milli sporcu olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Yorumlar (1)
Arife KOMAN 3 yıl önce
Kaleminize ve yüreğinize sağlık.
Vakfımız olarak, yetişmelerine çok yönlü katkılar sağladığımız her çocuğumuz, geleceğini kendi elleriyle hazırlayan lider bireyler olarak yetişiyorlar.
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51