Güneş enerjisi Bursa’da konuşuldu Güneş enerjisi Bursa’da konuşuldu

BTSO öncülüğünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Avrupa Birliği İnsan Kaynakları Geliştirme Programı hibe desteğiyle Türkiye’nin otomotiv üretim üssü Bursa’ya kazandırılan Mükemmeliyet Merkezi, yeni nesil motorlu araçlara yönelik eğitim altyapısı için öncü bir rol üstleniyor. BTSO Eğitim Vakfı bünyesindeki BUTGEM çatısı altında faaliyet gösteren merkez, sektörde nitelikli istihdamın yetiştirilmesini sağlıyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ilk günden itibaren Bursa’nın otomobili olarak sahiplenilen TOGG’un otomotiv endüstrisi ve insan kaynağının nitelikli dönüşümüne katkı sağladığını ifade etti. Yeni nesil araçların yola çıkmasıyla özellikle servis ağlarında, şarj istasyonları ve batarya teknolojileri gibi yeni iş alanlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Burkay, “Bu kapsamda sanayicimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere ülkemizin en büyük mesleki eğitim kurumlarından olan BUTGEM’de yeni nesil araçlar mükemmeliyet merkezimizi hayata geçirdik.” dedi.

Hedef, sektörün personel ihtiyacını karşılamak

Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen mükemmeliyet merkezinin gerek elektrikli, gerekse de hibrit ve otonom araçlarla ilgili üretim ve servis ağlarında çalışacak personelin mesleki eğitimlerini sağladığını ifade eden BTSO Başkanı Burkay, “Bu projemizin firmalarımızın dönüşümünde önemli bir misyon üstlendiğine inanıyorum. Gelişen bu ekonomide bizim insan kaynağımızı yeni alanlara hazır hale getirmemiz gerekiyor. Hedefimiz yeni nesil teknolojilerde ihtiyaç olan personel açığını ortadan kaldırmak” dedi.

Sektörün her geçen gün yeni teknolojiler ve trendlerle daha da geliştiğini ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “BUTGEM’de kurduğumuz merkez, Türkiye’de bu alanda ilk uygulama olma özelliği taşıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak otomotiv endüstrimize katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Tam teçhizatlı dört atölyede yeni nesil ustalar yetişecek

BUTGEM çatısı altında elektrikli ve hibrit araç ve ekipmanlarından oluşan tam teçhizatlı dört eğitim atölyesi kuruldu. Proje kapsamında yeni nesil araç teknolojileri alanında eğitim niteliklerinin belirlenmesi için meslek öğretmenleri, öğrenciler ve sektör çalışanları kapsamında ihtiyaç analizleri gerçekleştirildi. İhtiyaç analizi sonuçları değerlendirilerek Yeni Nesil Araç Teknolojilerine yönelik akademik düzeyde eğitim materyalleri hazırlandı ve özgün sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirildi. Türkiye’nin birçok şehrinden gelen yüzlerce meslek öğretmeni de, merkezden hizmet içi eğitimleri alarak mesleki yeteneklerini geliştirdi. Sektörün öncü firmaları ile işbirlikleri ve protokollere imza atan merkez, kendi sektöründe yeni nesil ustaların yetişmesine öncülük edecek.