Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında bugüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçiren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), özel sektör temsilcilerinin yürüttüğü çalışmalara akademik ve bilimsel destek vermeye devam ediyor.

İş dünyası temsilcileriyle ortak projeler yapan üniversite yönetimi, BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde teknoloji ve Ar-Ge üzerine faaliyet yapan özel sektör temsilcileriyle yeni protokoller imzalamayı sürdürüyor.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Antalia Group İcra Kurulu Başkanı Mehmet Adıgüzel ve Asgard Savunma Teknolojileri A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Aşkın Çalışkan arasında savunma sanayiinde yürütülecek projeler hakkında mutabakat metni imzalandı.

Yerli ve milli teknoloji

Mimarlardan ‘kamusal alanlara sahip çık’ çağrısı Mimarlardan ‘kamusal alanlara sahip çık’ çağrısı

hedefine destek

BUÜ’nün yüklenmiş olduğu Araştırma Üniversitesi misyonu doğrultusunda üniversite-sanayi işbirliği konusunda özel bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, tüm akademik ve bilimsel çalışmalarda ilk olarak bu hedefi gözettiklerinin altını çizdi. Yılmaz, Türkiye’nin sanayileşme hamlesi doğrultusunda yerli ve milli teknolojinin geliştirilmesi için yoğun bir mücadele verdiğini vurguladı.