Bursalı gıdacılar Azerbaycan’da yeni ticaret köprüleri kuruyor Bursalı gıdacılar Azerbaycan’da yeni ticaret köprüleri kuruyor

Dünyada altıncı, Avrupa’da ise ikinci büyük üretici olan Türk plastik sektörü, katma değerli ürün­lerle birlikte yıllık ihracatını 18 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, “Türkiye plas­tik sektörünün çok hızlı büyüyen ve gelişen ülkelerinden birisi. Türkiye bugün baktığımızda dünyada en büyük 6. üretici haline geldi. Türkiye, Avrupa’da ise Almanya’dan sonra en büyük 2. üretici konumunda. Bu sene itibarıyla 11 milyon ton plastik mamul üretiyoruz” dedi.

Eroğlu, plastik sektörünün Türkiye için önemli bir sektör olduğuna ve ge­lecek adına fırsatlar sunduğuna dik­kati çekti. Eroğlu, “Türkiye bundan 10-15 yıl önce geleneksel olarak en çok tekstil ürünü ihraç ederdi. İkinci sırada otomotiv ve üçüncü sırada ise kimya sektörü gelirdi. Bugün baktığı­mızda plastiğin de en büyük hakim ve güçlü olduğu kimya sektörü Türki­ye’nin en çok ihraç yapan sektörü ha­line geldi. Kimya sektöründe en büyük pay yüzde 36’lık oranla plastik sektörüne ait. Bugün rahatlıkla diye­biliriz ki, plastik sektörü Türkiye’nin en önemli ihracat, döviz girdisi sağla­yan kalemleri haline geldi” diye konuştu.