Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi tarafından düzenlenen HOMETEX, 17-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonellerini ağırlayacak. TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay ev sahipliğinde düzenlenen basına yönelik tanıtım toplantısına, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, UTİB Başkan Yardımcısı Ufuk Oçak ile TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’in yanı sıra ihracatçı birlik başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Sektör tek çatı altında toplandı
Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türk ev tekstili sektörünün 190’ı aşkın ülkeye yıllık 3,2 milyar dolarlık ihracat kapasitesine ulaştığını ve kg başı ihracat değerini 8 doların üzerine çıkararak milli gelire en fazla katma değer sağlayan güçlü bir sektör olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle bir süredir dünyanın en büyük organizasyon ve fuarlarının yapılamadığını ve maddi kaybın trilyon dolarları bulduğuna dikkat çeken TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram da “Ocak ayında Almanya’da yapılması planlanan Heimtextil Fuarı da salgın nedeniyle ertelenince, HOMETEX daha da önem kazanmış oldu. Dünyanın en büyük iki ev tekstili fuarından biri olan HOMETEX’e yurtiçinden ve yurtdışından büyük talep var” dedi. Toplantıda İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 
İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ve UTİB Başkann Yardımcısı Ufuk Ocak da yaptıkları konuşmalarda HOMETEX Fuarı’nın önemine vurgu yaptılar.