Bursa Organize Sanayi Bölgesi ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BOSİAD), “Çevreci Üretim, Temiz Gelecek” sloganıyla bu yıl 5’incisini düzenlediği Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Bursa OSB ve BOSİAD’ın, koronavirüs pandemisi nedeniyle geçen yıl ertelemek zorunda kaldığı Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda bu yıl rekor bir katılım yaşandı. En son 2019 yılında 23 firmanın katıldığı yarışmaya bu yıl yüzde 40 gibi yüksek bir artışla 32 firma katılım sağladı. Sağlıklı toplumsal yaşamın sağlıklı çevresel sisteme bağlı olduğunu daha da açık bir şekilde görmemizi sağlayan pandemide çevre konusunda önemli yatırımlara imza atan firmalar, karbon kredisi, yenilenebilir enerji sertifikası gibi çok yeni sertifikasyonlara sahip olduğunu belgeledi. 

Kazananlar açıklandı
Yarışmada bu yıl teşvik ödülü sayısı 1’den 2’ye çıkartılırken, online ortamda bağımsız olarak puanlamasını yapan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu kazanan firmalar şöyle sıralandı:
Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler:
1.’lik Ödülü: İpeker Tekstil
Teşvik Ödülleri: Mehmet Faik Yılmazipek Tekstil ve Rudolf Duraner Kimyevi Maddeler
Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler:
1.’lik Ödülü: Martur Sünger ve Koltuk Tesisleri
Teşvik Ödülleri: Coşkunöz Metal Form Makine ve Şahince Otomotiv
İzin – Lisans Muafiyeti Olan Tesisler:
1.’lik Ödülü: Coşkunöz Metal Form Makine
Teşvik Ödülleri: Beyçelik Gestamp Otomotiv ve Çoşkunöz Kalıp Makine
Yarışmanın kaybedeni yok
Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nın 5’ncisinde birinci olan ve teşvik ödülü alan firmaların yanı sıra, katılımcı firmalara bronz çevre ödülleri dağıtıldı. 

Buna göre bronz çevre ödülü alan firmalar şöyle sıralandı:
Abdullah Burkay İnşaat, Bosch Rexroth Otomasyon, Diniz Adient Oto Donanım, Durmazlar Makina, Elele Ticaret, Elsisan Makine, Fompak Ambalaj, Haksan Otomotiv, Kadri Uğur Boya Emprimecilik, Korteks Mensucat, Marsala Dokuma, Mega Tekstil Sanayi, Meklas Otomotiv, Nil-Ba Tekstil, Oytaş – Yıldız Uluslararası İnşaat, Pilot Taşıt Koltukları, Rekor Dokuma, Sinta Sanayi İnşaat, SNT Tekstil, Soyiç İnşaat, T.K.G. Otomotiv, Tece Dekor, Thierry Diniz Otomotiv, Tredin Oto Donanım, Zorluteks Tekstil