Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirilen Yeni Nesil Araç Teknolojileri (Elektrikli, Hibrit, Otonom) Alanında Sektörel Mesleki Eğitim ve Öğretim Yeterlilik ve Geliştirme Merkezi Projesi’nin lansman toplantısı gerçekleştirildi. BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BUTGEM’de 12 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek merkez, otomotiv endüstrisinin lokomotifi olan Bursa’da yeni nesil araç teknolojileri alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetişmesini sağlayacak.

Artan sıcaklarda gıda güvenliğine dikkat! Artan sıcaklarda gıda güvenliğine dikkat!

BTSO, yüksek teknoloji ve nitelikli istihdam odaklı projelerine bir yenisini daha ekledi. Bursa’yı elektrikli, hibrit ve otonom sürüş teknolojilerinin başı çektiği küresel otomotiv sektöründeki yapısal dönüşüme hazırlamayı hedefleyen BTSO, BUTGEM’de Yeni Nesil Araç Teknolojileri (Elektrikli, Hibrit, Otonom) Alanında Sektörel Mesleki Eğitim ve Öğretim Yeterlilik ve Geliştirme Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Türkiye’de ilk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği İnsan Kaynakları Geliştirme Programı hibe desteğiyle hayata geçirilen projenin lansman toplantısı BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, otomotiv sektörünün teknolojik dönüşümünü sağlayacak en önemli unsurlardan birinin insan kaynağı olacağını dile getirdi. Sektörde ihtiyaç duyulacak iş gücünü yetiştirmek adına bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Koçaslan, bu uygulamanın alanında Türkiye’de ilk olduğunu vurguladı.

Üniversitelerden destek

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise, elektrikli ve hibrit araçların Türkiye otomotiv sanayisinin öncelikli ilgi alanlarından birini oluşturduğunu söyledi. Yeni nesil araç teknolojilerine yönelik başlatılan projenin çok önemli olduğunu vurgulayan Kılavuz, üniversite olarak bu alanda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun da, “Kurulacak olan mükemmeliyet merkezi otomotiv sektöründe değişen işgücü ihtiyaçlarının en doğru şekilde karşılanması noktasında faydalı olacaktır. Biz de bu çalışmalara tüm imkanlarımızla destek olmaya hazırız” diye konuştu. Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Karahan, elektrikli ve hibrit araçların fosil yakıtlı araçlardan oldukça farklı bir alan olduğunu belirterek, sektördeki dönüşümün yeni iş alanlarının doğmasına yol açtığını söyledi. Otomotiv endüstrisinin söz konusu alanlardaki nitelikli istihdam ihtiyacını BUTGEM bünyesinde kurulacak Merkez ile karşılamayı hedeflediklerini kaydeden Karahan, projenin 2023 yılında tamamlanacağını söyledi.