Başkan Aktaş’ın gündemi sanayi
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ile Bursa Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği’nin (GESİAD) iftar programlarına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentteki sanayi yapılaşmasına ve 2040 Çevre Düzeni Planı’na dair önemli açıklamalarda bulundu. Bursa’nın kişi başına gelirde, ihracatta ve istihdamda ülke ortalamasının üzerinde seyrettiğine vurgu yapan Başkan Aktaş, bunda sanayinin payının önemine dikkat çekti. Güçlü ekonomisi ve sanayisiyle Bursa’nın bir cazibe merkezi olduğuna işaret eden Başkan Aktaş, bu durumun göçü de beraberinde getirdiğini aktardı. “Konut, sanayi ve tarım alanlarının nerede oluşturulacağını planlamadan Bursa’da sağlıklı bir gelişim mümkün değil” diyen Başkan Aktaş, daha fazla sanayi bölgesindense yüksek teknolojiye ve katma değerli üretime ihtiyaç olduğunu ifade etti. Başkan Aktaş, bu noktada TEKNOSAB’ın önemine dikkat çekti. 
Küçükkayalar’dan dijitalleşme ve çevrecilik vurgusu
BUSİAD iftarında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Buğra Küçükkayalar ise “Bizler, Bursa’mızı katma değeri çok daha yüksek olan üretimler gerçekleştiren, dijital dönüşümü başarmış, karbon salımı ve atığını azaltmış, suları daha temiz akan bir kent olarak görmek, katkılarımızı bu hedefler çerçevesinde koymak istiyoruz” dedi.
Kaya: “Ekonomik istikrar önemli”
GESİAD’ın Almira Otel’deki iftar programında konuşan GESİAD Başkanı Murat Kaya da, “Çeşitli sıkıntılar yaşadığımız bu dönemde birlik ve beraberlik ile berekete her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Ham madde tedarikinde yaşanan sıkıntılar ve girdi maliyetlerindeki aşırı fiyat artışları iş dünyasının önünü görmesini engelliyor. Siyasi istikrar kadar ekonomik istikrarın da yatırımcı ve girişimci için önemli olduğunu unutmamalıyız” açıklamasında bulundu.
Türkiye yeni fırsatların eşiğinde
MÜSİAD Bursa Şubesi iftarı, Bursa protokolünü ve iş dünyasından çok sayıda insanı bir araya getirdi. Pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusu ile jeopolitik konumuyla durumu fırsata çevireceğine inandıklarını ifade etti. Alpay, “Ekonomik hayatta çalkantılı iki yıl geçirdik. Tedarik zincirinde küresel çapta yaşanan sıkıntılar, enerji ile emtialardaki aşırı fiyat artışları dünyayı daha önce tecrübe etmediği olumsuzluklarla yüz yüze getirdi. Nihayetinde, kuzeyimizde dış ticaretimizin kuvvetli olduğu iki ülke arasında çıkan savaş, ekonomimizi etkilemeye devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte ülkemizin genç ve dinamik nüfus yapısı ile yeni ihracat bölgelerine yakınlık avantajını da kullanarak yaşanan bu olumsuz durumların fırsata çevrileceğini ümit ediyoruz” dedi.

ARSİYAD, iş dünyasını buluşturdu
Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ARSİYAD) iftarına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay başta olmak üzere iş dünyasının önde gelen temsilcileri katıldı.Programda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın sanayi ve ihracatta güçlü olmasının temel sebebinin şehirdeki girişimciler olduğunu söyledi. Burkay, “Bir ve beraber olmalıyız ve netice itibariyle önce çekirdek aileden başlıyor sonra şirketlerimize, şehrimize, ülkemize yayılıyor” dedi. ARSİYAD’ın projelerinden bahseden Başkan Gürsel Durmuş ise derneğin ulusala açılması için yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Durmuş, önümüzdeki süreçte ARSİYAD Kültür Evi’ni hayata geçirmek için de kollarını sıvadıklarını sözlerine ekledi.