Nilüfer Organize Sanayi Böl­gesi (NOSAB) Yönetim Ku­rulu Başkanı Erol Gülmez, bölgede 18 Mayıs Çarşamba günü yaşanan su kesintisi ile il­gili basın açıklaması yaptı. Gül­mez, BUSKİ’yle yaptıkları görüşmeler neticesinde bölge le­hine bir karar çıkmadığını belirte­rek, firmaların mağduriyet yaşadığını söyledi.

“Dış terminlerde güçlük yaşanacak”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türkiye, yüksek teknolojiyle katma değer üreterek büyümeye devam ediyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türkiye, yüksek teknolojiyle katma değer üreterek büyümeye devam ediyor

Gülmez’in basın açıklamasında şu ifa­delere yer verildi:

“BUSKİ Genel Müdürlüğü, ana iletim hattındaki deplase çalışmaları kapsa­mında, 18.05.2022 Çarşamba günü 00:10 ile 23:50 saatleri arasında 24 saat süreyle bölgemizde su kesintisi yapılacağını bil­dirdi. Bu bildirim bölgemizde pek çok fir­mayı güç duruma düşürdü. Zira firmalarımız ağırlıkla metal ve otomotiv sektöründe ihracat yoğun üretim yapan firmalar­dır. Ramazan Bayramı’nda üç gün çalışamamışlardı. 19 Mayıs da milli bayram olması sebebiyle tatil olacak. Sana­yide mayıs ayı üretim planla­ması, ilgili tarihler gözetilerek yapıldı. Ani gelişen kesintiler sebebiyle üretimin durması, firmalarımızın yurt dışı ter­minlerinde güçlük yaşamasına sebep olacak. Sanayi ve ihracat sektörü ivme kazanmak; tüm sanayicimiz ve çalı­şanlarımızla birlikte ülkemizi ileriye taşı­mak için çalışırken üretimin çeşitli sebeplerle durması uzun vadede rekabet edebilirliğimize sekte vuracaktır. Bursa Bü­yükşehir Belediyesi ve BUSKİ’yle yapılan görüşmelerimiz neticesinde bölgemiz le­hine bir karar çıkmaması firmalarımızın mağduriyet yaşamasına sebep olmuştur.”