ULUTEK Teknopark, bünyesinde çalışmalarını sürdüren firmalar ve yürütülen Ar-Ge çalışmalarına yöne­lik Teknolojinin EN’leri Ödül Töreni ile başarılı firmalar ödüllendirdi. İlk kez düzenlenen ödül töreninin gele­nekselleşmesi beklenirken, firmala­rın teşvik edilmesi hedefleniyor.

ULUTEK Teknopark Yönetim Ku­rulu Başkanı-Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Baş­kanı İbrahim Burkay, “ULUTEK Tek­nopark bünyesindeki tüm firmalarımız yeni ekonominin aktör­leri. Bursa, 14. yüzyıldan başlayarak ticarette, üretimde, ekonomide çok ciddi bir güce sahip. Geçmişten gelen gücümüzü ekonomik değere dönüştürenler, girişimcilerimiz. Geç­mişten gelen değerleri bugünün çağ­daş yapısında ekonomik değere dönüştüremeyenler yok olup gider. Yeni ekonomi dediğimiz bu süreçte Ar-Ge, inovasyon, dijitalleşme konu­şulurken yeni iş modellerine ihtiya­cımız var” diye konuştu.

ULUTEK Teknopark Yönetim Ku­rulu Başkan Vekili-Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da “ULUTEK Tekno­park iştiraklerle kurulmuş, üniver­site-sanayi arasında köprü olmuş, teknoloji geliştirme bölgesi olarak hizmet veriyor. Bu işler, bir kültür meselesi ve bir anda olmuyor. Bu ge­lişimi sağladıkça, üniversite kazanı­yor, Bursa ve tüm insanlık kazanıyor” dedi.

ÖDÜL KAZANAN FİRMALAR

Ciro Kategorisi: Ithinka Bilişim A.Ş.

Ar-Ge Geliri Kategorisi: Ticaretatlası Ltd. Şti.

İhracat Kategorisi: Mnk Enerji Ltd. Şti.

Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları (Fsmh) Kategorisi: Repg Enerji A.Ş.

TÜGİAD Bursa, ekonominin geleceğini masaya yatırdı TÜGİAD Bursa, ekonominin geleceğini masaya yatırdı

Proje Kategorisi: Temas Ar-Ge Ltd. Şti.

Dış Kaynaklı Proje Kategorisi: Uludağ Çevre Teknolojileri

Kuluçka Merkezi Ciro Kategorisi: Pirahas Teknoloji

Kuluçka Merkezi Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları (Fsmh) Kategorisi: Ocalis Mühendislik A.Ş.

Kuluçka Merkezi Proje Kategorisi: Envora Arge A.Ş