banner34

banner50

banner6

Sanayicinin odağında ABD var

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş dünyasına yönelik eğitim ve gelişim platformu olan BTSO Akademi projesi kapsamında ‘ABD’de Yatırım, Vize ve İhracat İmkânları’ paneli düzenledi. ABD merkezli hukuk ve yatırım kuruluşu Herrick Feinstein LLP firmasının yönetici ortağı Barbaros Karaahmet‘in katılımıyla gerçekleştirilen panele Bursa iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.

İş Dünyası 22.08.2022, 22:11
Sanayicinin odağında ABD var

BTSO Akademi projesi kapsamında Türki­ye’nin ihracat odaklı kalkınma hedefleri doğrultusunda dünyanın en büyük ekonomi­lerinden biri olan ABD’de yatırım, vize ve ihra­cat imkânlarını değerlendirildi.

BTSO Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay gerçekleştirdi. Panelin moderatörlüğünü üstlenen BTSO Yö­netim Kurulu Üyesi Irmak Aslan ile panelist Barbaros Karaahmet iş dünyası temsilcilerine Amerika’da yatırım, vize ve ihracat imkânları hakkında bilgiler verdi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, dün­yanın en büyük ekonomileri arasında bulu­nan ABD pazarının da önemli fırsatları barındırdığını belirterek, “Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri dönem dönem görüş ayrılık­ları yaşasa da birçok bölgesel ve küresel mese­lede benzer tutum ve ortak çıkarlara sahip iki ülke. Amerika ile her geçen gün artan bir işbir­liği potansiyelimiz bulunmaktadır. Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacmi 2000’li yılların başında 6 milyar dolar seviyesindeyken bu rakam geçen yıl 28 milyar dolarlık rekor sevi­yeye ulaştı. Türkiye’nin 20 trilyon dolarlık eko­nomiye sahip ABD’yi ‘ticarette stratejik ortak’ olarak tanımlaması ve karşılıklı ticareti kolay­laştırmak adına atmış olduğu adımlar, Ame­rika Birleşik Devletleri’ni Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat pazarı haline getirdi” diye ko­nuştu. Türk iş dünyasının yüksek üretim ve ih­racat potansiyeliyle Amerika’da sosyal, kültürel ve ticari alanda çok daha etkin ve güçlü bir konuma erişilebileceğini ifade eden Burkay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “BTSO olarak bizler de ülkemizin ABD ile 100 milyar dolarlık dış ticaret hacmi hedefine en yüksek düzeyde katkı sağlamak istiyoruz.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51