banner6

Müteahhitler rotayı yurt dışına çevirdi

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (İMSİAD) yerli malı kullanımını arttırmak ve üyelerini kendi içinde ticaret yapmaya teşvik etmek için gerçekleştirdiği “Sanayici-Müteahhit Buluşmaları” devam ediyor. Çok sayıda İMSİAD üyesinin hazır bulunduğu buluşmaya, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve Şişecam yöneticileri ile İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç da katıldı.

İş Dünyası 08.08.2022, 22:31
Müteahhitler rotayı yurt dışına çevirdi

İMSİAD üyelerinin birbi­riyle olan ticari ve sosyal ilişkilerini geliştirmek için organize ettiği Sanayici-Müteahhit Buluşması üre­tim tesisi gezisi ile başladı. Şenortaklar Cam’ın yöne­tim kurulu başkanı Selma Özsabuncu’nun eşliğinde gezilen üretim bandında ürünler ve üretim süreç­leri incelendi.

Buluşmanın açılışında konuşan ev sahibi Şenor­taklar Cam Yönetim Ku­rulu Başkanı Selma Özsa­buncu, firmanın kuruluşu, çift cam, pvc cam ürünleri hakkında bilgilendirme­lerde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından konuşan AK Parti Bursa Milletvekili ve Özbekistan Dostluk Grubu Başkanı Osman Mesten ise toplantının çok verimli geçtiğini ve dünyada ülke­lerin artık markalarıyla anıldığını ifade ederek, iş insanlarını Özbekistan’a yatırıma davet etti.

“Döviz girdisi sağlamak istiyoruz”

İMSİAD’ın kuruluşun­dan itibaren en önem ver­diği unsurun müteahhit ve sanayici üyelerini bir araya getirmek olduğu­nun altını çizen Başkan Mustafa Andıç, dünya öl­çeğinde inşaat sektöründe ikinci olduklarını, yeterli teknik bilgiye ve kadro bi­rikimine sahip olduklarını söyledi. Sanayici-Müteah­hit Buluşmaları’nın temel hedeflerinden birinin mü­teahhitlerin yerli üretim yapan sanayicilerin ürün­lerinin kullanmasına teş­vik etmek olduğunu belir­ten Başkan Andıç, “Tüm dünya ve bizler zor bir dö­nemden geçiyoruz. Yatı­rımcı olmak ateşten bir gömlek giymek gibi. Enflasyonist bir ortamdan ge­çiyoruz, ayakta kalmak takdir edersiniz ki zor. Bu noktada bilgi ve birikimi­mizi neden yurt dışına da yansıtmayalım? Bu ko­nuda hem Cumhurbaşka­nımız hem de hükümeti­miz iş dünyasına önemli katkılarda bulundu. Biz de iş insanları olarak bu fırsat­lardan yararlanarak tecrü­belerimizi yurt dışında kul­lanmak suretiyle ülkemize döviz girdisi sağlamak isti­yoruz” dedi.

Program sonunda İM­SİAD Başkanı Mustafa An­dıç tarafından buluşmaya ev sahipliği yapan Şenor­taklar Cam Yönetim Ku­rulu Başkanı Selma Özsa­buncu’ya plaket takdim edildi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51