banner6

BUMKAD 3 yaşında

Bursa’da 7 kadın mühendis tarafından, “Sosyal sorumluluk değil, toplumsal zorunluluk” mottosuyla 2019 yılında kurulan Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) kuruluşunun 3’üncü yılını kutluyor.

İş Dünyası 25.07.2022, 21:23
BUMKAD 3 yaşında

Kadın mühendislere ve öğrencilere katkı sağlamak, onların toplumdaki görünürlüğünü artırmak adına önemli projelere imza atan BUMKAD, kısa süre içerisinde 56 üyeye ulaşarak, bü­yümesini sürdürüyor.

BUMKAD Kurucu Başkanı Ülfet Öz­türk şunları söyledi:

“Üç yıl içerisinde Kutup Yıldızı, Dö­nüşüm Bugün ve Genç Mimozalar pro­jelerimizi hayata geçirdik. Kutup Yıldızı Projemiz mentör ve menti yol­culuğumuzdu. Tüm Türkiye’deki üni­versitelerle çalışıyoruz. Buradan başvurular aldık. 2021’in haziran ayında da 20 tane mentimizi mezun ettik. Dönüşüm Bugün Projemizde ise belirli nedenlerle sektörden uzak kal­mış ve tekrardan sahalara dönmek is­teyen kadın mühendislerimize çeşitli eğitimler verdik. Programımıza başvu­ran 13 mühendis kadına çalışma yaşa­mından uzak kaldıkları süre boyunca kaybettikleri zamanları, yoğun bir eği­tim programıyla onlara geri kazandır­dık. Genç Mimozalar Projemiz ile de kadın mühendis adaylarımızın sürdü­rülebilir kalkınma hedeflerine uygun projeler yaratmalarını istedik. Bu pro­jelerimizde Tofaş Akademi, Borusan Mannesmann ve Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi ile işbirliği içinde olduk. Bu projelerimiz ile birlikte 3 yıl içinde 70 kadın mühendis ve mühen­dis adayına dokunduk.”

İddialı projelerle yola devam

Derneğin önümüzdeki dönem hedef­lerini de anlatan Öztürk, “Her yıl bir tema belirliyoruz. Önümüzdeki yıl ku­rumsal iş modellerine yoğunlaşacağız. İnovasyon ve Girişimcilik Ekibimizin Girişimcilik Okulu projesi var. Bunu hayata geçirmek istiyoruz. Eğitimleri­miz sürecek. Kutup Yıldızı ve Dönü­şüm Bugün projelerimizin ikinci fazlarını açacağız. Bunun yanında Top­lum 5.0 projesini hayata geçirip, proje başvurularını almaya başlayacağız” dedi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51