İş dünyasına ‘yıllık işletme cetveli’ uyarısı İş dünyasına ‘yıllık işletme cetveli’ uyarısı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ha­yata geçirdiği Bölgesel Girişim Sermayesi Mali Des­tek Programı ve Kaynak Çağrısı tanıtım toplantısını Bursa’daki hizmet binasında hibrit (fiziki ve çevrim içi) toplantıyla gerçekleştirdi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ah­met Şimşek, “Bursa, Eskişehir ve Bilecik’i kapsayan TR41 Bölgesi, girişimcilik için son derece güçlü bir bölge. Yeniliklere, teknolojiye açık bir bölge olduğu için girişim sermayesi fonu uygulamamızın hem KO­Bİ’ler bakımından hem de teknoloji tabanlı şirketler bakımından oldukça değerli sonuçlar üreteceğini düşünüyoruz” dedi.

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak da “Bölgesel Girişim Sermayesi ile bölgemizde hızlı bü­yüme ve katma değer yaratma potansiyeli taşıyan girişimlere finansman desteği sağlamak üzere, kamu-özel sektör ortaklığına dayalı sürdürülebilir bölgesel girişim sermayesi uygulamasını hayata ge­çirmeyi amaçlıyoruz. İlan ettiğimiz kaynak çağrısı ile nitelikli yatırımcılardan taahhütler toplanacak ve mali destek programımız için ayırdığımız 100 mil­yon TL’lik bütçeye eklenecek” dedi.