TCMB faizi sabit tuttu TCMB faizi sabit tuttu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Asmalı, MÜSİAD EXPO'nun güçlü bir etki bıraktığını belirtti.

Anadolu'nun yükseldiğine, MÜSİAD üyelerinin Türkiye'nin dört bir yanındaki yatırımlarına işaret eden Asmalı, MÜSİAD Invest ve MÜSİAD Ticaret Ofisi gibi yapıların uluslararası ticarete dinamizm kazandıracağını vurguladı.

MÜSİAD olarak Türkiye Yüzyılı'na hazır olduklarını, Türkiye'nin her alanda kalkınacağı yeni yüzyılını "bir ve beraber" inşa edeceklerini belirten Asmalı, Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi ile 40 bin yeni istihdam oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Eylül 2021'de MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu ile devraldıkları MÜSİAD Genel Başkanlığı görevinde bir yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Asmalı, şunları kaydetti:

"Geçen sürede ortaya koyduğumuz hedeflerimizi gerçekleştirirken, yeni projeler ile ülkemizin güçlü yarınları için adımlar attık. 2022'yi 'Yatırım Yılı' ilan ederken, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında itici güç olacak üretim altyapısını kurgulamayı amaçladık. Yine bu çerçevede Anadolu'nun uluslararası rekabete açık üreticilerine her zamankinden daha fazla güvendiğimizi belirterek, ihracat odaklı üretim, yatırım ve istihdam odaklı çalışmalarımızı hızlandırdık. 'Yatırım Yılı' vizyonu içerisinde yer alan Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi ile ülkemizin dört bir yanındaki MÜSİAD üyeleri, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yatırım çalışmalarını hayata geçirdi. Adana, Ankara, Batman, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya, Zonguldak ve daha birçok şehrimizde yatırım yapan üyelerimiz, Anadolu'nun güçlü potansiyelini teyit etmiş oldu.

MÜSİAD Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi kapsamında MÜSİAD üyelerinin Türkiye genelinde yaptığı yatırım miktarı 35 milyar TL'ye ulaştı. Aynı zamanda bu yatırımlar ile 40 bin yeni istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. 'Yatırım Yılı' çerçevesinde ülkemizin dört bir yanında yatırımları devam eden üyelerimiz, üretim ve istihdamı merkez alan güven hareketine güç katıyor. Bu hamle ile aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 30 şehre yayılan ve 50 noktaya ulaşan bir yatırım ağı kuruldu. Bu çerçevede Batman'da üyelerimiz tarafından tamamlanarak faaliyete geçen yatırımlar çerçevesinde 4 fabrikanın açılışını yaptık. Erzurum'da Türkiye'de ilk defa faaliyete geçen Cağ Kebabı Üretim Tesisi'ni Erzurum üyelerimizin girişimleriyle harekete geçirdik. Anadolu'nun dört bir yanında yatırımlarımız sürecek. Çünkü biz bu ülkeye ve oluşturduğu potansiyele, barındırdığı fırsatlara inanıyoruz."