Şirketler

Durmazlar sürdürülebilirlik yolculuğunda ‘eşik’ atladı

Sac işleme makineleri alanında sektörünün lider firması olan Durmazlar, ‘Sıfır Atık’ yönetimi ile sürdürülebilirlik yolculuğunda bir eşiği daha atladı.

Son teknoloji ile donatılmış geniş üretim bölümlerine sahip fabrikaları, sac iş­leme makineleri, otonom ve robotik teknolo­jili konfigürasyonları ve endüstri 4.0 uygulamaları ile geleceğin teknolojilerine imza atan Durmazlar, çevreci üretim ile dün­yanın daha temiz bir geleceğe sahip olma­sına katkı sağlıyor.

Sahip olduğu üretim altyapısı ve 75 yıllık tecrübesiyle ürünlerini Durma markasıyla dünyanın 120 ülkesine ihraç eden Durmaz­lar Makina, ‘Sıfır Atık’ politikasını başlatarak, atıklarını ayrıştırdı. Sürdürülebilirlik yolcu­ğunda bir eşiği daha atlayan Durmazlar, en­tegre yönetim sistemi kapsamında ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifi­kası’nı aldı. Durmazlar, ‘Sıfır Atık’ yönetim politikasıyla 3 bin 397 ton atığı geri dönü­şüme kazandırırken, 2 metre yüksekliğe sahip 1,5 futbol sahası büyüklüğünde or­manlık alanı, 80 ton ambalaj atığı geri dönü­şümü sayesinde bin 373 ağacı kurtardı. Firma bu çalışmalar sayesinde 901 ailenin yıllık elektrik ihtiyacı kadar tasarruf elde etti.