2 Nisan 2024’te kardeşimin ve bir dostumun telefonuna gelen mesaj içeriği aynen şöyle ;

2…3………..8 SN. MÜSTEKI TÜM UYARILARA RAGMEN DOSYANIZI KAPATMADIGINIZ TESPIT EDILMISTIR. ……… (Hukuk ofisi ismini sildim günahsız bir meslektaşın ismidir muhtemelen) HUKUK TARAFINDAN ADRESINIZE ICRA DOSYANIZ YÖNLENDIRILECEKTIR. UZLASMA SAGLANDIGI TAKTIRDE 5.850 IPTAL BEDELI BULUNMAKTADIR AKSI TAKDIRDE A.V KANUNU 35/A MADDESI GEREGINCE 87.400TL TAZMINAT DAVASI AÇILACAK BANKA HESAPLARINIZA BLOKE KONULUCAKTIR. BILGILENDIRME YAPILMISTIR. IRTIBAT 0212 934 19 71 B043

Şimdi ;

  1. Mesaj attıkları insanların TC kimlik numaraları doğru. Nereden temin ediyorlar?
  2. Mesaj attıkları kişilerin GSM numaralarını nereden temin ediyorlar?
  3. Mesajın bir Avukat ya da hukukçu kaleminden çıkmadığı öyle bağırıyor ki bir kere “Sn. Müşteki” ile başlıyor söz, Müşteki demek bir dava veya olaydan “şikayetçi” olan “mağdur” olan demek, borçlulukla, sanıklıkla ilgisi olmayan hukuki bir terim.
  4. “Adresinize icra dosyanız yönlendirilecektir” lafı da bir başka şekilde hukukçuların kahkaha atacakları bir laf olsa gerek. Yahu icra dosyasının adrese yönlendirilmesi tanımının anlam içeriği yok.
  5. “Uzlaşma sağlandığı taktirde” şunu öğrenelim, “uzlaşma” bir ceza hukuku terimi oldu. “Anlaşma” ise icra/hukuk terimi. Konu “uzlaşmaya” giderse sizi savcılık makamının görevlendirdiği bir resmi görevli arar tanıtır aman ha sahte uzlaşmacılar da türedi gerçi.
  6. “5.850.İptal bedeli bulunmaktadır.” Vay be ne müthiş giriş. “iptal bedeli” hiçbir hukukçu “iptal bedeli” ni tanımlayamaz.
  7. “Aksi taktirde A.V Kanunu .. böyle bir kanun yok arkadaşlar. Kastettiği sanırım Avukatlık Yasası, ama bunu da becerememişler.
  8. “87.400TL tazminat davası açılacak” kuruşuna kadar saymış ne davası açacağını ! bari sonuna iki sıfır ekleyeydin mübarek biraz ciddiyet kazandırırdın.
  9. “Banka hesaplarınıza bloke konulacaktır” yandı gülüm keten helvası, banka hesaplarımız öyle kolay lokma ki blokeyi koymak isteyenin mesaj atması yeterli.
  10. İrtibat numarası verilmiş utanma sıkılma olmadan, nasılsa at oynatmak serbest memlekette.

Mesajdaki yukarıda saydığım on absürtlük dışında esasen tamamı saçmalık. Bırakın hukukçuyu Avukatı, sıradan insanın sahip olması gereken Türkçe dil bilgisinden mahrum bir mesaj. Ama insanımız maalesef endişeleniyor, telaşa kapılıyor hatta bu üç kağıtçılara paralar kaptırmaya devam ediyor.

Soruşturma makamları savcılık ve mahkemeler kanun “yumuşak” olduğu için etkisiz bu üç kağıtçılara ve böyle olduğu için de on binlercesi türedi. Şikayetlerin ciddiye alınması sonuçlandırılması seneler alıyor vatandaş çaresiz.

Yönetenlerden-karar vericilerden isteğimiz, mobil internet, sosyal medya çağında yasaları da cezaları müeyyideleri de gerektiği gibi suçla mücadelede etkin hale getirin.

Yoksa millet artık çileden çıkacak. Acısını da belki ! seçim sandıklarında çıkaracak.

Saygılarımla