Tüm dünyanın hemen her konuda önünde saygıyla eğildiği Başkumandan Mustafa Kemal tarafından 22 Ağustos 1922 tarihinde başlatılan, Dumlupınar’da Büyük Taarruz ile kazanılan ZAFER Bayramı’nın 99. yılı hepimize kutlu olsun. Bu zaferler sayesinde; bu topraklarda varlığımızı sürdürüyoruz, bayrağımızı dalgalandırıyoruz, dinimizi yaşayabiliyoruz ve özgürüz. Özellikle son yıllarda ülkemize zarar vermeye çalışan harici ve özellikle son yıllarda dahili aymazların bu gayretler boşadır. Dilerim bir daha yeni savaşlar yaşamayız.
Birinci Dünya ve Kurtuluş savaşlarını görmüş ve kahramanlıklar göstermiş büyük askeri deha rahmetli İsmet İnönü’nün üstün diplomasisi sayesinde 2. Dünya Savaşı’na katılmaktan son anda kurtardık. Mutlaka sürecin içerisinde daha birçok kahraman vardı ama sonuçta bizim büyük Zaferimizden 17 yıl sonra başlayıp tam 6 yıl süren, 20 milyon asker 50 milyon sivil toplam 70 milyon insanın ölümüne sebep olan büyük uluslararası katliamdan kurtulduk. Bu savaş 1 Eylül 1936’da Almanya’nın Polonya’ya saldırmasıyla başlamış, 2 Eylül 1945’de Japonya’nın yenilgiyi kabul etmesiyle sona ermiştir.
Bu tarihlerin ardından, Birleşmiş Milletler 1981 yılında 1 Eylül’ü Dünya BARIŞ günü olarak kutlama kararı aldı, sonra 2001 yılında bu tarihi 21 Eylül olarak güncellediler. Ben hala 1 Eylül’ü dikkate alıyorum ??
İçinde bulunduğumuz hafta; ülkemiz için ZAFER, dünya için BARIŞ’ın buluştuğu bir haftadır. Daim olsun.
Saygılarımla