Şirketler

Yeşilova’dan örnek çevresel uygulama

Yeşilova Holding, sürdürülebilir bir gelecek için gerçekleştirdiği dönüşüm yolculuğunda, tüm Grup şirketlerinde kullanılan karton bardakların kullanımını sıfırladı.

Yeşilova Holding, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için kay­nakları doğru kullanmaya ve atıkları mi­nimize ederek geri dönüştürmeye büyük özen gösteriyor. Grubun bu kapsamda hayata geçirdiği son adım, aylık kul­lanım adedi 150 bine ulaşan karton bardak kullanımının sıfırlanması oldu. Sürdürü­lebilir bir dünya ve so­rumlu tüketim ilkeleri çerçevesinde hayata geçen uygulama ile hem önemli bir tasarruf gerçek­leşti hem de çevresel atık olu­şumunun önüne geçildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulu­nan Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Yeşilova şunları söyledi: “Bugün iklim krizinin çok yıkıcı ve inkar edilemeyecek etkileri ile mücadele et­meye çalışıyoruz. Soluduğumuz hava, iç­tiğimiz su ve besinlerimizin kaynağı top­rağımız maalesef büyük bir kirlilik ile karşı karşıya. Bu durumun önüne geç­mek ve tersine çevirmek için her kuruma, işletmeye, bireye görevler düşüyor. Yeşi­lova Grubu olarak biz de sürdürülebilir bir gelecek için dönüşüm yolculuğu­muza karton bardaklara veda ede­rek devam ediyoruz. Geri dönüşümü olmadığı için muhte­melen doğaya atık olarak bırakı­lan ya da yakılarak bertaraf edilen bu atıkların çöp olarak çevremizi, doğayı, havayı ya da denizleri kirletmesinin önüne geç­mek istedik. Sürdürülebilirlik, tasarruf ve verimlilik anlayışımız ile bilinçli üre­tim ve tüketim alışkanlıklarımızı sürekli genişletmeye, bu alandaki stratejilerimizi de tüm operasyonlarımızda ve çalışma arkadaşlarımızı kapsayan bütünsel bir yaklaşımla ele almayı sürdüreceğiz”