Şirketler

Yeşilova inovatif ürünlerini sergiledi

Aluexpo Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makine ve İhtisas Ürünleri Fuarı bu yıl 8.kez İstanbul’da düzenlenirken, Yeşilova Holding yenilikçi ürünleri ve projeleri ile fuarda yoğun ilgi gördü.

Modern hayatı şekillendiren en önemli malzemelerden biri olan alüminyuma hayat veren Yeşilova Holding, sektördeki öncü şirketleri ve profesyonellerin önemli buluşma noktası olan Alu­expo Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı’na katıldı. 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzen­lenen sektörün prestijli fuarı, önemli mar­kaları ve dünyanın dört bir yanından sek­tör temsilcilerini bir araya getirdi.

Alüminyum endüstrisindeki küresel trendler, yeni teknolojik gelişmeler ve ti­cari bağlantıların yapıldığı, güncel konula­rın tartışıldığı etkin bir ortam yaratan fu­arda Yeşilova Holding, otomotiv endüstrisi başta olmak üzere farklı sektör­ler için geliştirdiği alüminyumdan yeni­likçi çözümlerini ve operasyonel faaliyet­lerini fuarda katılımcılarla paylaştı.

Sürdürülebilir yenilikçi çözümler

Yeşilova Holding İcra Kurulu Başkanı A. Yalçın Yeşilova, “Şirketler, markalarını tü­ketici beklentileriyle uyumlu hale getir­meye çalışırken, çevresel ayak izlerini azaltan malzemelerin kullanımına daha fazla talep gösteriyor. Bu nok­tada Yeşilova olarak sonsuz kez geri dönüştürülebilen yapısıyla dünya­nın en sürdürülebilir ve çevreci me­tali olan alüminyumu kullanıyor ve otomotiv başta olmak üzere farklı en­düstriler için üretimler gerçekleştiri­yoruz” diye konuştu.

Projeye Ödül

Öte yandan, Aluexpo Fuarı’nın düzenle­yici kurumları arasında yer alan TALSAD tarafın­dan ger­çekleştiri­len ve alümin­yum içe­ren atıkların dönüşümünü, bu alanda sürdürülebilirliği teşvik eden “Geri Dönüşümün Parçası Ol” yarışmasında, Yeşilova Holding Ar-Ge Proje Uzmanı Aysel Pilav’ın hazırladığı ‘Alüminyum İçecek Kutularından Otomo­tiv Parçası Üretilmesi’ projesi ikincilik ödülü kazandı.