Şirketler

ÜÇGE sürdürülebilirlik mottosunu belirledi

ÜÇGE, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma yolunda “Gelecek Senin İzinde” mottosu ile sürdürülebilirlik projesini hayata geçiriyor.

Sürdürülebilir gelecek için önemli bir adım atan ÜÇGE, yürüteceği ‘Sürdürülebilirlik Projesi’ ile faaliyet gösterdiği tüm alanlarda ve hayata ge­çireceği tüm proje­lerde çevreye olan hassasiyetini bir kez daha ortaya koyu­yor.

‘Gelecek Senin İzinde’ mottosuyla hayata geçirecekleri sürdürülebilirlik projesi ile ilgili açık­lamalarda bulunan ÜÇGE Genel Yönet­meni Esra Güven “Dünya nüfusu ve para­lelinde tüketim hızla artı­yor, doğal kaynaklar hızla tükeniyor ve ciddi anlamda çevre kirli­liği ile karşı karşıyayız. Biz de ÜÇGE olarak bu konuda farkındalık ve bilinç yaratarak, yeni nesillere de gerçekten yaşanabilir bir dünya bırakmak adına ne yapabiliriz, hepimiz el birliği ile aile­lerimize dokunarak, çevremize doku­narak nasıl katkıda bulunabiliriz diyerek yola çıkıyoruz. Sürdürülebilir­liği, şirket kültürümüzün ve kurumsal stratejilerimizin ayrılmaz bir parçası olarak benimsiyor ve tüm süreçleri­mize entegre etmek üzere adım atıyo­ruz” dedi.

Kuruldukları günden bugüne sürdü­rülebilirlik kapsamında çevre ve doğa için önemli projeler hayata geçirdikle­rini dile getiren Esra Güven, şunları söyledi: “Günümüzde büyük bir öneme sahip olan atık sorununa son vermek için, ülkemiz ile birlikte, yerel üretici olarak ilk adımı attık. Kaynakla­rın ülke ekonomisine temiz bir şekilde kazandırılmasını sağla­yan döngüsel ekono­minin en önemli adımı olarak, ekonomiye, çevreye katkı sağla­mak misyonuyla ve sos­yal sorumluluk bilinci ile geliştirdiğimiz, De­pozito İade Yöneti­mi’ne hizmet veren yeni ürün grubumuz iECO Depozito İade Oto­matları ile Kamusal İade Merkezi / Doğrulama tes­isleri sistemlerimiz ile gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bı­rakma yolunda büyük bir adım da atmış olduk. Sürdürülebilir gelecek için planladığımız tüm süreçlerimizde daha sistematik ve daha kapsamlı bir politika ile ilerliyoruz. Proje kapsa­mında öncelikle şirket bünyesinde gö­nüllülerden oluşan ÜÇGE sürdürülebilirlik gönüllüleri ekibimizi oluşturduk. Akabinde ÜÇGE olarak karbon ayak izimizin tespitini gerçek­leştirdik ve bunları azaltmak için de bir yol haritası belirleyerek eyleme geçtik. Bu proje ile birlikte geleceğe gerçekten biz de ÜÇGE olarak farkındalık yarata­rak iz bırakmak istiyoruz. Sürdürülebi­lirlik yolculuğumuzda sadece çevresel konular değil sürdürülebilirlik çatısı al­tında her alanda değer yaratan bir strateji ile ilerleyeceğiz.”