TÜV SÜD Bursa Genel Müdürü Hakan Özsezer:
"Uluslararası standartlarda hizmet veriyoruz

Türkiyede uluslararası standartlarda periyodik araç muayenesi hizmeti veren, trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamayı hedefleyen uzman kuruluş TÜVTURKün Bursa Taşıt Muayene İstasyonlarının işletimini üstlenmiş olan TÜV SÜD Bursa Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. Genel Müdürü Hakan Özsezer, taşıt muayene ile ilgili bilinmeyen detayları kamuoyu ile paylaştı.
TÜV SÜD Bursa Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. olarak Bursa ili genelinde 6 istasyonla haftanın altı günü hizmet verdiklerini hatırlatan Özsezer, "Kestel ve Gemlikteki istasyonlarımız 6 kanallı merkez istasyonlardır. Bunlar dışında İnegölde 4 kanallı, Mustafakemalpaşada 2 kanallı, Orhangazi ve Karacabeyde de birer kanallı istasyonlarımız ile Bursalı araç sahiplerine hizmet vermekteyiz dedi.
Sadece Kestelde hizmet veren istasyonun yüzde 100 randevulu olarak çalıştığını hatırlatan Özsezer, diğer tüm istasyonlardan hizmet almak isteyen vatandaşların gerekli işlemleri tamamladıktan sonra randevusuz olarak muayene hizmetinden faydalanabileceklerinin altını çizdi. Araç sahiplerinin muayeneye randevulu olarak gelmelerini tavsiye ettiklerine vurgu yapan Özsezer, 0212 444 8008 numaralı çağrı merkezinden randevu alabileceklerini söyledi.
Tüm istasyonlarda araç muayene hizmetinin verildiğini ifade eden Hakan Özsezer, "Bursadaki tüm istasyonlarımızda, araç muayene hizmetinin yanı sıra, egzos emisyon muayenesi de yapılmaktadır. Bunun yanı sıra yılbaşından bu yana Gemlik istasyonumuzda yola elverişlilik muayenesi de yapılabilmektedir diye konuştu.
MUAYENE ÖNCESİ NELER YAPILMALI?
Çalışmaları süresince en sık karşılaştıkları sorunun "Aracımı muayeneye getireceğim, ne yapmalıyım? sorusu olduğunu belirten Özsezer, şunları kaydetti: "Kendi aracını muayene getirecek bir araç sahibinin yapması gereken, beraberinde aracın ruhsatı ve geçerli Mali Sorumluluk Sigortasını getirmesi, aracın geçerli Egzos Emisyon pulunun olması (yoksa istasyonlarda egzos emisyon muayene hizmeti de verilebilmektedir) ve aracın vergi borcu, OGS borcu, ödenmemiş trafik cezasının bulunmamasıdır. Araçta LPG veya CNG tesisatı takılı ise, yukarıdakilere ilaveten aracın son bir ay içinde alınmış geçerli bir Gaz Sızdırmazlık Raporu bulunmalıdır. Mevcut yönetmelikler çerçevesinde gereklilikler bunlardır, ancak ihtiyaç üzerine zaman zaman mevzuat değişiklikleri gündeme gelmekte ve gereksinimler değişebilmektedir. Bu sebeple, araç sahiplerine yapacağımız öneri, muayeneye gelmeden önce TÜVTURK internet adresinden veya TÜVTURK çağrı merkezinden güncel muayene gerekliliklerini sorgulamalarıdır.
1 KİŞİ 1 ARAÇ GETİREBİLİYOR
1 Kasım 2010 tarihinde Ulaştırma Bakanlığının genelgesine göre 1 takvim ayı içerisinde bir kişinin kendi aracı dışında yalnızca bir aracı muayeneye getirebileceğini hatırlatan Hakan Özsezer, "Aynı kişinin birden fazla aracı aynı takvim ayı içerisinde muayeneye getirmek istemesi halinde ise, her bir araç için ayrı ayrı olmak üzere son bir ay içinde düzenlenmiş noter onaylı vekâletnameleri muayene istasyonu yetkililerine vermesi gerekecektir şeklinde konuştu.
İstasyonlara muayene amacı ile getirilen araçlarda çok çeşitli durumların ortaya çıkabildiğini dile getiren Özsezer, konuyla ilgili detaylı bilgilerin TÜVTURK resmi internet sitesinden de takip edilebileceğinin altını çizdi.

Sayı: 778 - Sayı'nın Kapağı