Ülkemizde hibrit araç satışında bu yılın ilk yarısında %95’lik pazar payı ve liderliği ile dikkat çeken Toyota Motor 2030 yılına kadar elektrikli ve hibrit araçların bataryalarının geliştirilmesi için yaklaşık 14 milyar dolar harcayacak. Yapılan açıklamaya göre Japon firma, düşük emisyon teknolojilerine yönelik yatırımlarına hız verecek. Toyota’da şimdiki hedef ise; 2020’li yılların sonunda araç başına yüzde 50 oranında daha düşük maliyet elde etmek. Bunu yaparken de kobalt ve nikel elementleri yerine kullanılmak üzere geliştirilecek maddelerle üretim maliyetlerini yüzde 30 oranında düşürmeyi ve araçların güç verimini yüzde 30 artırmayı hedefliyorlar.
Henüz sonlanan Almanya’nın Münih kentinde yapılan IAA Mobility 2021 Fuarı’nda geçen yıl başladığı elektrikli araç ihracatını hızla devam ettiren TEMSA, ‘Smart Mobility’ vizyonumuzun en somut örneklerinden Avenue Electron ve MD9 electriCİTY’nin yanı sıra, batarya paketlerini sergiledi.

Aynı fuarda tanıtılan ve ön siparişe açılan yeni Renault Megane E-Tech, 2022 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Tasarımı ve çok yönlülüğüyle Megane efsanesinin mirasını devam ettirmeyi hedefleyen Megane E-Tech, dışarıdan kompakt boyutlara sahipken, iç mekanda konforlu bir genişlik sunuyor.
Yeni Megane E-Tech Electric, 60 KWh’lik ince tasarıma sahip bataryası ile 470 kilometre menzile sahip olacak.
Paylaşılan bilgiye göre, Yeni Megane E-Tech Electric’in tasarım sürecinin temel yaklaşımı aerodinamik performansı iyileştirmeye dayanıyor. Aracın yüksekliği, ince tabanlı lastikler, ön hava girişleri ve tampon kenarlarındaki karakter çizgileri gibi detaylar araca modern bir his verirken, aynı zamanda yakıt verimliliğini de artırmaya yardımcı oluyor.
Yeni Megane E-TECH Electric’in önünde ve arkasında kullanılan lazer kesimli tam LED aydınlatma, modern bir görünüm sunuyor. Merkezi logoyu da içine alan ışık imzası heyecan uyandıran bir görsel şölen ortaya koyuyor ve önde iki gündüz farı projektörü arasında uzanarak yanlardaki havalandırma ızgaralarına kadar devam ediyor. Arkada çapraz çizgiler halinde konumlandırılan detaylar ilgi çekici bir 3 boyut benzeri ışıltı efekti oluşturuyor.
Ayrıca altı farklı göz alıcı ve zarif gövde rengiyle sunulacak yeni model, yeni iç ses tasarımı, araç dışındaki yayalar için yeni uyarı sesleri sunuyor.
Yeni Megane E-Tech Electric’te kullanıma sunulan ve yolcular dışında trafikteki diğer paydaşlar için de hayatı kolaylaştıran ve sürüş-park-güvenlik olmak üzere üç kategoriye ayrılan 26 farklı ADAS (Gelişmiş sürücü destek sistemi) özelliği sunuyor. Ayrıca, Akıllı Dikiz Aynası sayesinde daha fazla konfor ve iç huzur sağlanıyor. Sistem, arka camın üst kısmında bulunan bir kamera üzerinden çalışıyor ve arkadaki yolun gerçek zamanlı görüntüsünü aracın iç dikiz aynasında aktararak, yan aynalara ek tamamen engelsiz bir görüş sağlıyor.