Modern hayatı şekillendiren en önemli malzemelerden biri olan alüminyuma hayat veren Yeşilova Holding, sektördeki öncü şirketleri ve profesyonellerin önemli buluşma noktası olan Alu­expo Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı’na katıldı. 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzen­lenen sektörün prestijli fuarı, önemli mar­kaları ve dünyanın dört bir yanından sek­tör temsilcilerini bir araya getirdi.

Alüminyum endüstrisindeki küresel trendler, yeni teknolojik gelişmeler ve ti­cari bağlantıların yapıldığı, güncel konula­rın tartışıldığı etkin bir ortam yaratan fu­arda Yeşilova Holding, otomotiv endüstrisi başta olmak üzere farklı sektör­ler için geliştirdiği alüminyumdan yeni­likçi çözümlerini ve operasyonel faaliyet­lerini fuarda katılımcılarla paylaştı.

Sürdürülebilir yenilikçi çözümler

Yeşilova Holding İcra Kurulu Başkanı A. Yalçın Yeşilova, “Şirketler, markalarını tü­ketici beklentileriyle uyumlu hale getir­meye çalışırken, çevresel ayak izlerini azaltan malzemelerin kullanımına daha fazla talep gösteriyor. Bu nok­tada Yeşilova olarak sonsuz kez geri dönüştürülebilen yapısıyla dünya­nın en sürdürülebilir ve çevreci me­tali olan alüminyumu kullanıyor ve otomotiv başta olmak üzere farklı en­düstriler için üretimler gerçekleştiri­yoruz” diye konuştu.

Projeye Ödül

Burdöksan kendi enerjisini üretiyor Burdöksan kendi enerjisini üretiyor

Öte yandan, Aluexpo Fuarı’nın düzenle­yici kurumları arasında yer alan TALSAD tarafın­dan ger­çekleştiri­len ve alümin­yum içe­ren atıkların dönüşümünü, bu alanda sürdürülebilirliği teşvik eden “Geri Dönüşümün Parçası Ol” yarışmasında, Yeşilova Holding Ar-Ge Proje Uzmanı Aysel Pilav’ın hazırladığı ‘Alüminyum İçecek Kutularından Otomo­tiv Parçası Üretilmesi’ projesi ikincilik ödülü kazandı.