banner6

Perakendenin dijital dönüşümünde öncü firma Üçge

ÜÇGE Mağaza Ekipmanları; teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarına yaptığı yatırımlarla, perakende sektörüne yön veren, akıllı otomasyon sistemleri ve yeni çözümleri ile perakendenin dijital dönüşümüne önderlik eden uluslararası bir marka olarak dünya markalarının mağaza operasyonlarına yanıt veriyor.

Şirketler 11.07.2022, 22:05
Perakendenin dijital dönüşümünde öncü firma Üçge

Bursa merkezli üretim tesisle­rinin yanında İstanbul ve Al­manya olmak üzere iki ayrı satış ofisinde; hipermarket, butik ma­ğaza, kozmetik, eczane, elektronik- yapı market, züccaciye ve sanayi­nin diğer farklı kol­larındaki pek çok satış alanı için ma­ğaza ekipmanları ve depo raf sistem­leri üreten ÜÇGE Mağaza Ekipman­ları, alanında dün­yanın ilk beş firması içinde güçlü bir marka olarak yer alıyor.

Perakende sektö­rünün geleceğini bugünden biçimlendirmek hedefi ile alanında ilk AR-GE Merkezi’ni kurarak inovatif ürünler üzerine ürün yelpazesini geliştiren ÜÇGE, Bursa’da kurulu 6 ayrı fabrika­sında, 100 bin metrekare alanda üretim yapıyor. Yılda 90 bin ton çelik, 50 bin tabaka ahşap ham­maddeyi tam entegre tesisinde iş­leyebilen ÜÇGE, uluslararası düzeyde de lider olma hedefi ile ilerliyor. Sektörün gelişimine yön verecek inovatif çalışmalara büyük önem veren ÜÇGE Mağaza Ekipmanları Genel Yönetmeni Esra Güven; “ ÜÇGE olarak yaptığı­mız çalışmalar her zaman ulusal ve global ölçekte ilgi görüyor ve çeşitli kategorilerde ödüllendirili­yor. Buna göre, iki defa Design Turkey “Endüstriyel Tasarım Ödülleri”nde “İyi Tasarım Ödülü”nü, “Bursa ilinde Mobilya Sektöründe 2012-2016 yıllarında En Çok Patent Başvurusu Yapan Birinci Firma” ödülünü ve 2020 yılı verileri ile hazırlanan “Ar-Ge 250” araştırmasında, AR-GE Mer­kezi’nde alınan tasarım tescil sayı­sına göre Türkiye genelinde 41. sırada, alınan patent sayısına göre Türkiye genelinde 42. sırada yer alarak, sektörünü her zaman daha da ileriye taşıma misyonu ile değer katmanın gururunu yaşıyo­ruz. Son olarak, OSB Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve TurkishTime tarafın­dan düzenlenen ve yüzlerce fir­maya yer vererek sektörün nabzını tutan “ARGE’nin Yıldız­ları” araştırmasının sonuçlarına göre aldığı patentlerle, organize sanayi bölgesindeki ülkemizin güçlü firmaları arasında 7. olarak zirveyi zorluyoruz.” dedi.

Bugün gelinen noktada 92 ül­keye ihracat yapan bir firma ola­rak şirket kültürüne; teknolojik gelişmelere ayak uydurmanın öte­sini hedeflediklerini belirten Güven; “Her zaman sektörün gele­ceğinin biçimlendirilmesinde etkin rol oynayan bir firma olma yaklaşımını benimsedik.

Son üç yıldır da pandemi ile de­ğişen sektörel eğilimler ve mecbu­riyetlerle hızlanan dijital dönüşüm sürecine sektöre suna­cağımız akıllı ürünlerimizle hazır bir firma olarak girmiş olduk. Buna göre;

E-ticaretle daha da hızlanan ürün hazırlama süreçlerini yazı­lımla kolaylaştıran ve hızlandıran Sipariş Toplama Sihirbazı, İstenil­diğinde insansız ürün satışını mümkün kılan ve artan maliyet­ler nedeniyle daha dar alanlarda ürün depolama mecburiyeti nede­niyle, sektörün yatay istiflemeden dikey istiflemeye geçişini müm­kün hale getiren ya da tam otoma­tik sistemiyle 7/24 gel al paket uygulaması yapılabilen ODİS Oto­matik Dikey İstifleme Sistemi, anlık fiyat değişimlerini sorunsuz ve merkezi bir sistemle çözülebil­diği akıllı etiket gibi bu alanda yaptığımız tüm ürün ve çözümle­rimizi ‘Sirius-Smart Solutions’ markası altında topladık.

Ayrıca sosyal sorumluluk proje­mizin bir parçası olarak da gördü­ğümüz ve perakende firmalarının da bu çerçevede değerlendirebile­ceği; her zaman taze ürün üretile­bilmesini mümkün hale getiren ve fazla ürün israfının önlenme­sine destek olan Akıllı Unlu Mamul Rafları, sahip olduğu özel bakır alaşımı ile temas anından itibaren en fazla iki saat içinde kendi kendini temizleyebilen iCu markalı ürünler, plastik, teneke ve cam atıkların geri kazanılmasını sağlayan iECO Geri Dönüşüm Ma­kinesi de akıllı ürünlerimiz olarak yer almaktadır.”

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51