Semih AYDIN

Sunvital Enerji’den 200. GES Projesi Sunvital Enerji’den 200. GES Projesi

Ali Osman İğrek tarafından 1946 yılında kurulan İğrek Makina yeni ürettiği CNC tezgahla­rın tanıtımı için düzenlediği açık kapı etkinliği ile yeni ürünlerini gö­rücüye çıkardı.

Otomotivden savunma sanayine kadar birçok farklı alanda kullanı­lan ürünlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen etkinlik ile ilgili konu­şan İğrek Makina Ar-Ge Müdürü Fatih İğrek, “Şirketimiz için milat olan bir etkinlikti. Fabrikamızın ka­pılarını değerli ziyaretçilerimize açtık. Ülkemizin önde gelen sanayi­cilerini ağırladık.

Otomotiv, savunma ve havacılık sektörlerinden misafirlerimiz oldu. Burada TUSAŞ için ürettiğimiz 10 metreye 3,5 metre işleme alanına sahip, metal ve kompozit malzeme­leri işlemek üzere 2 adet 5 eksenli kafaya sahip makinemizi tanıttık. Ürünümüzün ön kabulü TUSAŞ yetkilileri tarafından tamamlandı. Etkinliğin hemen ardından 180 tonluk bu makinemizin Ankara’ya sevkiyatı yapılacak. Makinemiz, Milli Muharip Uçak parçalarının iş­lenmesine kadar birçok stratejik projede kullanılacak” dedi.

İğrek Makina Almanya’da

Kuruldukları günden beri döküm üretimi konu­sunda Türkiye’de iddialı bir firma olduklarının ve 75 yıllık tecrübeleriyle Avrupa’da tanındıklarının altını çizen Fatih İğrek, “Günümüzde 200 çalışanımız ve Ar-Ge merkezimizle üretimimize bir halka daha katmanın gururunu yaşıyoruz. Hamle Teşvik Prog­ramı’nda takdir edilen bir firma olduk. Bu noktada dünyaca ünlü takım tezgahları üreticisi olmakta id­dialıyız. Önce ülkemize ve sonra dünya pazarına açılma hedefiyle geçen yıl Almanya’da İğrek GmbH firmamızı kurduk” diye konuştu.

Yüksek teknolojili tezgahlar

Hedeflerinin büyük ebatlı CNC tezgahlar üret­mek olduğunu vurgulayan İğrek, “Yerli üre­tim belgesine sahip tezgahlar üretmekle ülkemizde bir ilki başardığımıza inanıyoruz. Böylece yurt dışın­dan ithalata bağımlılığı bitirmeyi amaçlıyoruz. Döküm gövdeli, çok hassas ve yüksek teknolojili tez­gahlar üretiyoruz. Bu teknolojilerimizi de gerçekleş­tirdiğimiz etkinlikte partnerlerimizle paylaştık. Tezgahlarımızda çarpışma engelleme teknolojisi var” açıklamasında bulundu.

M.Kemalpaşa’daki tesis hazırlanıyor

Mustafakemalpaşa OSB’deki yeni fabrikalarının inşaatının tamamlanma noktasına geldiği bilgisini de paylaşan İğrek, “Mustafakemalpaşa OSB’de 150 bin metrekarelik alanda dev bir döküm tesisi kuruyoruz. Burada çok güçlü ergitme kapasitesine sahip olacağız. 70 ve 30 tonluk ocaklarımızın alımını gerçekleştirmiştik. Bunların yanında 2x27 ton kapasiteli ergitme ocağımızın alımını da yaptık” dedi.