Durak Tekstil, kurulu­şunun 50. yılını kutla­dığı 2022’de önemli bir başarıya daha imza attı. Firma, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Turquality Marka Destek Programı’na katılmaya hak kazandı.

Ülkemizde 153 firmanın Turquality kapsamında Marka Destek Programı’na katılmaya hak kazandığını söyleyen Durak Tekstil Yönetim Ku­rulu Başkanı Hüseyin Kuru Turquality konusundaki ilk hazırlık çalışmaları­nın 5 yıl önce başladığını hatırlatarak, “Bir yıl önce dokümantasyon aşama­sına geldik ve bu süreci başarıyla iler­lettik. Turquality adayı olabilmek için buna uygun bir yapınızın olması gere­kiyor. Marka Desteği almamız aynı za­manda güçlü kurumsal yapımızın, sağlam tedarik zincirimizin ve inovasyon odaklı üretim ve ürün geliştirme süreçleri­mizin de bir teyididir” dedi.

Çilek, yeni ürünleriyle gençlere özgürlük vadediyor Çilek, yeni ürünleriyle gençlere özgürlük vadediyor

Durak Tekstil’in Turquality Marka Desteği Programı kap­samında yurt dışında yapa­cağı çalışmalar hakkında bilgi veren Kuru, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yurt dışında Durak Tekstil markasının ta­nıtımı, potansiyeli yüksek pa­zarlara girişi ve mevcut pazarlarda gücünü artırmaya dönük çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede pazar araştırma çalışmaları, ürünler ve tek­nik üstünlükler konusundaki konfe­rans ve seminerler düzenleme, sektörel çerçevede önemli fuarlara ka­tılım, hedef ülke pazarlarında satışa dönük yapılandırma ve ofis açılışları gerçekleştirilecektir.”