Proje işbirliği ve danışmanlık talebi­nin yer aldığı anlaşma sayesinde öğ­rencilere de yeni staj ve uygulamalı eğitim imkânları sağlanacak. Kurumlar arasında ilk kez yapılan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Erbab Otomat ve Yedek Parça Genel Mü­dürü Ufuk Erdoğan imza attı.

İş dünyası temsilcileriyle yapılan proto­kollerin karşılıklı kazan-kazan modeli çer­çevesinde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Saim Kılavuz; “Burada herkes kazançlı çıkıyor. Akade­misyenlerimiz bilgi birikimlerini iş dün­yasına aktarıyor. Sanayicimiz pratik deneyimini üniversite ile paylaşmış olu­yor. Teorik bilgi ile pratiği birleştirdiği­mizde gerçek anlamda teknoloji ve Ar-Ge ortaya çıkıyor. Öğrencilerimiz de bu işbir­likleri sayesinde yeni staj imkanlarına, yeni uygulama eğitimi olanaklarına sahip oluyor” açıklamasında bulundu.

Yalçın Elektrik dönüşüme yöneldi Yalçın Elektrik dönüşüme yöneldi

Firma olarak 1978 yılında kuruldukla­rını kaydeden Erbab Otomat ve Yedek Parça Genel Müdürü Ufuk Erdoğan son 5 yıldır savunma sanayiinde de hizmet ver­diklerini aktardı.

Erdoğan; “EYDEP programından geçe­rek tüm savunma sanayiinin ortak teda­rikçisi olduk. Makine Kimya tarafında mermi çekirdekleri yapıyoruz. Uçaksavar mermisi de dahil olmak üzere geniş bir ürün portföyümüz var. Bunun yanı sıra TÜBİTAK’ın geliştirmiş olduğu Ozan mayın dedektörü var. Onun teknoloji transferini yaptık. Üretimine başladık. Pa­zarlama aşamasına da geldik. Aynı za­manda patentli ürünlerimiz de bulunuyor. Ar-Ge merkezi için de başvu­rumuzu tamamladık” şeklinde konuştu.