TÜİK’in yıllık enflasyonu yüzde 48,69, Ocak ayı enflasyonunu ise yüzde 10,9 olarak açıkladığını belirten Dönmez, tencere enflasyonunun genel enflasyondan 4 puan daha yüksek olduğunu vurguladı. Dönmez, menü fiyatlarını önce yıllık, sonra 6 aylık ve son dönemde de 3 aylık periyotlarla belirlemeye başladıklarını söyledi. Gıda maliyetlerindeki artışın önümüzdeki süreçte devam etmesinin beklendiğini ifade eden Dönmez, her ay fiyat belirleme pazarlıklarının sürdürülmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Her ay yapılacak fiyat pazarlıklarının hem müşteri hem de işletme açısından hoş olmayacağının altını çizen Başkan Dönmez, bundan sonraki süreçte müşterilerine fiyat verirken eskalasyon sistemiyle verme üzerinde çalıştıklarını söyledi. Dönmez, eskalasyon sisteminin bir anlamda akaryakıttaki Eşel-Mobil sistemine benzediğini belirterek, yemek sanayicileri olarak müşterilerine her ay artan/düşen maliyetlere göre fiyat vereceklerini söyledi.