Yaklaşık 20 yıl boyunca Nilüfer Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten ve 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olan deneyimli siyasetçi Mustafa Bozbey, yapımı devam eden Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) ile ilgili Ekohaber’e özel açıklamalarda bulundu.

“Plansız OSB kenti kirletir”
Yeni sanayi bölgeleri inşa etmenin, yeni göç dalgalarına neden olduğunu vurgulayan Bozbey, “Planlama olmayan, ulaşım, alt yapı ve barınma ihtiyaçları çözülmemiş alanlarda organize sanayi bölgesi (OSB) yapmak kenti kirletir. Bursa artık yükünü aldı. Kayıtlı olduğu kadar, kayıtsız nüfus da hızla artıyor. Bunlara göçmenleri de eklersek Bursa’nın nüfusu şu an 3 milyon 600 bin kişi. Durum böyle olursa kenti yönetemezsiniz” dedi.
TEKNOSAB’da yaklaşık 260 bin kişinin istihdam edileceğini anımsatan Bozbey, bu kadar fazla çalışanı otobüsle taşımak için 5 bin 200 otobüse ihtiyaç olduğunu 
kaydetti. Bozbey, günde üç vardiyadan bu çalışanları taşımanın, günde üç defa 11 km otobüs kuyruğuna yol açacağını söyledi. Karacabey yakınlarında inşası devam eden TEKNOSAB’a yakın köylerde kaçak yapılaşmanın başladığına dikkat çeken Mustafa Bozbey, “2 – 3 yıl içerisinde Bursa’da nüfus patlaması yaşanacak. Bursa’nın mevcut sorunları katlanarak büyüyecek. İki otomobil fabrikasının Bursa’ya yapılmasıyla Bursa Ovası’nın verimli tarım toprakları katledilmeye başlandı. TEKNOSAB da Karacabey Ovası’nda benzer etkiyi oluşturacak” diye konuştu. TEKNOSAB’ın 10 – 15 yıl içerisinde Karacabey’i yutacağını iddia eden Bozbey, “Bursa yaşanmaz hale geldi. TEKNOSAB’la birlikte daha da yaşanmaz hale gelecek” dedi.