KOSGEB, her dönem küçük ve orta işletmeleri desteklemiştir ama son yıllarda ihtiyaçları tespit ederek yeni destek çağrıları açıyor ve özellikle Ur-Ge ve Ar-Ge’ye yönelik destekleri daha da artırıyor.  Mart ayı itibari ile başlayan yeni çağrısında, sadece otomotiv sektöründe ve elektronik sektöründe Ar-Ge ve inovasyon ile Ur-Ge proje fikirleri olanlar için destek alınabilirken destek miktarlarının, normal Ar-Ge ve Ur-Ge destek programlarına göre çok daha yüksek olduğunu görüyoruz. 25 Mart tarihinde başlayan başvurular 18 Mayıs’ta son bulacak.  Burada desteklenecek öncelikli sektör otomotiv ve elektronik sektörü. Bu çağrı sadece küçük ve orta ölçekli işletmelere açık. Yani 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3.000.000 TL’yi aşmayan mikro ölçekli işletmeler çağrıdan yararlanamıyor.
Otomotiv sektöründe özellikle NACE kodunda motorlu kara taşıtlarının imalatı, motorlu kara taşıtları için parça ve aksesuar imalatı, akümülatör ve pil imalatı olan firmalar, elektrikli ve/veya hidrojen ile çalışan motorlu kara taşıtları, pil (batarya) teknolojisi ve yakıt hücresi ile ilgili konularda başvuru yapabilecekler. 
Elektronik sektöründe ise NACE Kodu; elektronik bileşenlerin ve devre kartlarının imalatı, İletişim ekipmanlarının imalatı, tüketici elektroniği ürünlerinin imalatı, ölçme, test ve seyrüsefer amaçlı alet ve cihazlar ile saat imalatı NACE kodlarında olup 5G ve ötesi teknolojiler dâhil olmak üzere yerli elektronik haberleşme şebeke ve altyapı bileşenleri kapsamında yeni nesil mobil haberleşme teknolojileri konularında başvurabilirler. Proje en az 8 en fazla 24 aylık bir süreyi kapsayabilir ve tüm bölgelerde %75 oranında desteklenebilir. Bu projenin en önemli kısımlarından birisi personeli %100 oranında destekliyor olması.  
Çağrı; personel giderleri, makine-teçhizat, donanım, hammadde, yazılım ve hizmet alımı giderleri, (Destek kapsamında satın alınacak makine-teçhizat yeni veya ikinci el olabilir. Yerli makine alımlarında %15 ilave), sınai mülkiyet hakları giderleri, Test-analiz ve belgelendirme giderleri, proje danışmanlık, eğitim, yurtiçi ve yurtdışı kongre / konferans/ fuar ziyareti proje tanıtımı gibi kalemlere yapılan ödemelerin, küçük işletmeler için toplam 1.500.00 TL, büyük işletmeler için 6.000.000 TL si desteklenmektedir. 
Her zaman söylediğim şey, KOSGEB’e güvenerek yatırım yapılmaz fakat yapılacak bir yatırım varsa muhakkak KOSGEB desteklerine başvurulmalıdır. Çoğunluğu geri ödemesiz veya faizsiz kredilerle karşılanmakta ve şu an darboğazda olan firmalar için çok güzel bir can suyu olmaktadır. Bu destek kapsamında faaliyet gösteren veya gösterecek olan firmaların kesinlikle kaçırmaması gereken bir çağrı. 
Saygılarımla