Karataş Betonda yatırımlar sürüyor
Halen 24 mikser, 6 pompa, 100'ün üzerinde personel ile inşaat ve maden mühendisleriyle hizmet veren Karataş Hazır Beton, aralarında Green Park, Kent Meydanı, Gemlik Terminali, Trilye Limanı gibi önemli projeler ile birçok özel ve kamu kuruluşunun tercihi konumunda bulunuyor.
Bursa'nın sektöründe son yıllarda hızla büyüyen kuruluşlarından olan Karataş Beton, Geçit'te faaliyete geçirdiği ikinci beton santralı ile gücüne güç kattı. İleriye dönük oldukça iddialı bir hedef belirleyen firma, 2010 yılı sonuna kadar santral sayısını 10'a çıkarmayı planlıyor.
Ar-Geye yoğunluk
Önümüzdeki yıl araç filosuna 2 milyon YTL'lik yatırım yaparak 6 mikser ve 1 pompa daha ilave edeceklerini belirten Karataş Beton ortaklarından Zekeriya Kutlucan, daha kaliteli beton imalatı için Ar-Ge çalışmalarına da yoğunluk verdiklerini söyledi. 2003 yılında Derekızık'ta taşocağı olarak hizmet vermeye başladıklarını anımsatan Zekeriya Kutlucan, "Firmamız, aynı yılın sonunda hazır beton üretimine de başladı. Karataş, ayrıca mıcır, kum, çakıl, dolgu malzemesi de imal ediyor. Yoğun talep karşısında yeni bir beton santralını kaçınılmaz gören firmamız bu yıl mayıs ayı sonunda Geçit'te ikinci tesisi faaliyete geçirerek şehri iki yandan kucaklamış oldu. Yatırımlarımızı önümüzdeki süreçte de aralıksız sürdüreceğiz" dedi.
Hedeflerinin 2010 yılında 10 beton santralı ile pazarın en güçlü kuruluşlarından birisi haline gelmek olduğunu vurgulayan Zekeriya Kutlucan, yeni yıl ile birlikte Bilecik'teki beton santralını da devreye sokarak Bursa dışına açılma yolunda ilk adımı atmış olacaklarını söyledi. Hizmet kalitesinden personel eğitimine, beton kalitesinden düzenli servise kadar her alanda kendilerini geliştirecek eğitim ve pratik bilgileri edinecek programları devreye geçirdiklerini vurgulayan Kutlucan, sektör sorunları ile ilgili şu bilgilere verdi:
Kontrol ve denetim çok önemli
"Beton üretiminde uyguladığımız 1 metreküp'e 160 kilo su yöntemi ile beton doyum noktasına ulaşır. Betonu verdiğimiz yerlerde inşaat ustası, kalfası veya işçisi bizim döktüğümüz betona işçilikten kaçmak için ayrıca su ilave ediyor. Bu da üretilen C 25 kalitedeki betonu C 15'e düşürüyor. Bu neye benziyor biliyor musunuz? Mesela evde çorba pişirdiniz. Aniden misafirleriniz geldi ve pişen çorbaya su ilave ettiniz. Çorbanın hem lezzeti hem de tadı gider. Bu anlamda sektörde çalışan işçilerin kontrole ve denetime tabi tutulması gerekiyor. Çünkü biz söz geçiremiyoruz. Bünyemizde çalışan personelimiz bu konuda eğitimli ancak piyasada böyle bir sorun var. En büyük sıkıntımız da bunun önlemini alamamak."

Sayı: 603 - Sayı'nın Kapağı