banner6

Menkul kıymette TL zorunluluğu

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında yapacakları menkul kıymet satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüğünün TL cinsinden yapılması zorunlu oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı kararın dolarizasyonla mücadele için alındığını duyurdu.

Finans 25.04.2022, 23:16 26.04.2022, 00:09
Menkul kıymette TL zorunluluğu

Dövize endeksli taşıt satış sözleşmeleri dışındaki menkul satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüklerinin Türk lirasıyla yapılması ve kabul edilmesi zorunluluğu getirildi.Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan “Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ ile birlikte Türkiye’de yerleşik kişilere, taşıt dışındaki menkul satış sözleşmelerinde bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlüklerini Türk lirasıyla yapılması ve kabul edilmesi zorunluluğu getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Türk parasının kıymetini koruma amacıyla oluşturulan kambiyo mevzuatının temel amacına uygun olacak şekilde, serbest piyasa koşulları çerçevesinde Türk Lirasının kullanımını önceliklendirmeye ve dolarizasyonla mücadeleye yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
12
kapalı
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51