Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD), Olağanüstü Tüzük Düzeltmesi Genel Kurul Toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. Dünyadaki son gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerine etkilerinin de ele alındığı toplantının ardından dijitalleşme ve metaverse’ün sektörlere uyarlanmasını gösteren bir şov gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, ülkemizin ve dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, iş dünyasının tüm zorluklara rağmen ayakta kalmayı başardığını söyledi. Pandemiyle geçen iki yılın ardından, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın dünyayı yeni bir sürece soktuğuna dikkat çeken Çevikel, savaşın Türkiye ekonomisine de olumsuz etki yapacağını vurguladı. TÜGİAD Genel Başkanı Çevikel şunları söyledi: “Rusya’nın başlattığı operasyon sonrasında petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki hızlı artış hali hazırda enerji maliyetleri nedeniyle zorlanan sanayicilerimizin üzerindeki baskıyı artıracağı gibi üretim maliyetlerinden kaynaklı enflasyonun ivmesini de hızlandıracaktır. Başta turizm olmak üzere havacılık, inşaat/müteahhitlik, gıda ve makine gibi sektörlerimiz olumsuz etkilenecektir. Ülkemizin ve Avrupa’nın birçok ülkesinin doğal gazda Rusya’ya bağlı olması, sorunun çözülememesi halinde önümüzdeki günlerde bizleri büyük bir enerji krizi ile karşı karşıya bırakabilir.”

Genel Kurul’da Tüzük düzeltmesi yapıldı
Açış konuşmalarının ardından divan heyeti oluşturularak, dernek tüzüğünde mevzuata uygun hale getirilmesi gereken maddeler üyelerin oylarıyla kabul edildi. Toplantının ardından gerçekleştirilen metaverse şov üyelerin yoğun ilgisini çekti. Farklı sektörlerden bir araya gelen TÜGİAD üyelerine metaverse’ün başta tekstil olmak üzere eğlence, konut sektörleri gibi birçok alanda uyarlaması gösterildi. 
Günümüzde dijitalleşmenin önemine vurgu yapan TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “Bugün üyelerimiz metaverse dünyasına adım attı. Uzun zamandır gündemimizde olan ama henüz herkesin deneyimleyemediği sektörün de olmasa olmazı olanı metaverse dünyasını her birlikte deneyimledik. Benim de faaliyet gösterdiğim giyim sektörünün yıllık enerji maliyeti 3 milyar euro. Bizler 100 numune üretiyoruz bunun 3 ya da 5 tanesi kabul görüyor, geri kalan çöpe atılıyordu. Dolayısıyla enerji tasarrufu, işçilik, lojistik anlamında hem yeşil dönüşüme uygun hem de çok büyük bir kolaylık sağlıyor.. Genç nüfusu fazla bir ülkeyiz dijitali çok iyi kullanabilirsek, yerli, milli üretebilirsek diğer ülkelere nazaran hızla öne geçeceğiz. Özellikle gençlerin ve kadın girişimcilerin dijitalle ilgilenip, metaverse dünyasına adım atmalarını diliyorum” dedi.