Özbekistan’ın Fergana Vilayeti Valisi Hayrullo Bozarov, “Fergana ve Bursa arasında pek çok alanda benzerlik olduğunu gördük. Tarımdan mobilya üretimine ve tekstile kadar Fergana’da olan her sektör Bursa’da da bulunuyor. Bu benzerlik iş birliği imkanlarını daha da artırmak işin olumlu bir durum” dedi.

Önemli görüşmeler gerçekleştirildi
Özbek heyet temaslarına Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret ile başladı. Ziyarete AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Türkiye-Özbekistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Osman Mesten ile Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan da eşlik etti. Ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile görüşen Fergana Valisi Bozarov, Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını kutladı. Ziyarette Bursa ve Fergana’nın kardeş şehir olmalarına ilişkin iyi niyet protokolü de imzalandı.Fergana Valisi Bozarov ziyaretleri kapsamında Bursa iş dünyası temsilcileri ile de bir araya geldi. Heyet, Fergana ve Bursa arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Uludağ İhracatçı Birlikleri ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Özbekistan heyeti ziyaretleri kapsamında Bursa Tarım İl Müdürü Hamit Aygül’ü de ziyaret etti.
Örnek işbirliği
Bursa’da iki gün boyunca çeşitli temaslar gerçekleştiren Özbekistan’ın Fergana Vilayeti Valisi Hayrullo Bozarov görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunurken, “Bursa ve Fergana Vilayeti arasında yeni bir sayfa açıldı. Sayın Vali ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla görülmelerimizde de iki vilayet arasındaki heyetlerin sık sık bir araya gelmesini konuştuk. Şimdi elimizde birbirimize güvenmemiz için her türlü bilgi bulunuyor ve bunu hayata geçirmek gerekiyor. Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan da, “Bursa ile Fergana her anlamda birbirine benzeyen dost ve kardeş iki ülkenin iki önemli şehri. Çok önemli işbirlikleri başlayacak. Bu arada Özbekistan’ın Ticaret Evi Bursa’da açılacak. Mayıs ayı gibi de Bursa’dan Özbekistan’a bir ticaret heyetinin ziyaretini planlıyoruz” dedi.