Geçen hafta Çin'de yeni tip koronavirüs salgını kapsamında devreye alınan karantina tedbirleri ve küresel çapta açıklanan zayıf imalat sanayi verileri sonrası artan resesyon endişeleri ile dolar endeksi 110 sınırına kadar çıkarak Haziran 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi test etti.

Doların yükselmesi emtia piyasalarını olumsuz etkileyen önemli faktörler arasında yer aldı. Analistler, enflasyonist endişeler nedeniyle merkez bankalarının atacağı agresif politika adımlarının, halihazırda yavaşlayan ekonomileri resesyona itebileceği beklentileri ile küresel çapta dolar talebinin arttığını belirterek, bu doğrultuda emtia fiyatlarındaki baskını sürdüğünü belirtti.

Türkiye'de martta 105 bin 394 konut satıldı Türkiye'de martta 105 bin 394 konut satıldı

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 75 baz puanlık faiz artışına gitmesine kesin gözüyle bakıldığını altını çizen analistler, Çin'de gayrimenkul sektöründe yaşanan çalkantı nedeniyle ekonomistlerin ülke ekonomisine dair 2022 yılı beklentilerinin kötüleştiğini aktardı.

Çin'in bazı bölgelerindeki kapanma kararı, ülkenin eylül ve ekim aylarında en yoğun inşaat sezonuna girdiği dönemde geldi.