Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, MÜSİAD Expo Fuarı çatısı altında bir araya gelmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, her geçen yıl büyüyen fuar organizasyonu vesilesiyle tüm gayretlerini Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda gösteren MÜSİAD'ı ve Başkanı Mahmut Asmalı nezdinde tüm üyeleri tebrik etti.

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında atılan adımlarla güçlü, dengeli ve istikrarlı büyüme trendinin tüm küresel çalkantılara rağmen 2022 yılının ilk yarısında da devam ederek yüzde 7,5 büyüme sağlandığını hatırlatan Nebati, "8 çeyrektir pozitif büyüme kaydeden ekonomimizde makine ve teçhizat yatırımları da 11 çeyrekten bu yana kesintisiz artmaya devam ediyor. Bu durum, büyümemizin sağlıklı bir temel üzerine inşa edildiğini açıkça ortaya koymaktadır." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, enflasyon konusunda da şunları söyledi:

"Yüksek enflasyonun sebep olduğu sorunların tümünün farkındayız. Enflasyonla mücadelemizi tek haneli rakamlara düşürene kadar sürdürmeye devam edeceğiz, bunda kesin kararlıyız. İlgili tüm kurumlarla yoğun koordinasyonumuzu sürdürüyor, enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak için adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, finansal istikrarı güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar başta olmak üzere aldığımız kapsayıcı tedbirler sayesinde küresel fiyatlarda yaşanacak normalleşme ve beklentilerdeki iyileşmenin de olumlu katkısıyla ülkemizi enflasyon belasından kalıcı olarak kurtaracağız. Öte yandan, vatandaşlarımızı fiyat artışlarından korumak hedefiyle ücret artışlarını enflasyonun üzerinde gerçekleştiriyor, kapsamlı destek paketlerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz."

Ekonomideki bu gelişmelerin, küresel düzeyde resesyon beklentilerine rağmen ekonomiye yönelik güvenin artmaya başlamasını sağladığını kaydeden Nebati, "Buna göre, mevsimsel düzeltilmiş Reel Kesim Güven Endeksi ekimde bir önceki aya göre 1,8 puan artarak 102 seviyesinde gerçekleşmiştir. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre 3,9 puan artarak 76,2 seviyesinde gerçekleşmiştir. Ekonomik Güven Endeksi de bir önceki aya göre 2,8 puan artarak 97,1 seviyesinde gerçekleşmiştir. Kur Korumalı Mevduat'ın da katısıyla liradaki oynaklık azalmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bir süredir dile getirdiğimiz KGF hazırlıkları devam ediyor"

Hizmet üretim endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 13,8 arttı Hizmet üretim endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 13,8 arttı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradaki en önemli fark şu olacak; KGF'de özellikle A, B, C diye nitelendirilmiş olan firmalar içerisinde, paraya ihtiyacı olmayan ya da finansmana ulaşımda sıkıntı yaşamayan firmaları bir tarafa bırakıp asıl yatırım yapan, işletmesini büyütmek isteyen B ve C'deki, özellikle de kredi ulaşımında bilançolarındaki aksaklıkları finansal sektörün bakış açısıyla değil, devlet, kamu ve reel sektör bakış açısıyla destekleyecek ve bu kredilerin doğru yerlere kanalize olması için hazırlıklarımızı bitirecek şekle gelmiş durumdayız. KGF paketiyle üreticilerimiz, imalatçılarımız ve işletme sermayesi ihtiyacı olan tüm paydaşlarımıza bu paylaşımı yapmak istiyorum. Buna ilişkin olarak farklı adımlarımızla da inşallah piyasadaki bu güzel trendi, güzel havayı devam ettirecek adımlarımız devam edecek. İyi bir hava yakaladık. Büyüyoruz, üretiyoruz, ihraç ediyoruz ve ülkemizin iştahlı piyasasını en iyi şekilde yönetiyoruz. Bu konuda engel olabilecek her türlü sıkıntıyı da ortadan kaldıracak irademiz var."