Marri, grubun iştiraki NoorCM Menkul Değerler AŞ'nin İzmir'deki yeni şube açılışının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yatırım yapmaya başladıklarından bu yana hiç para kaybetmediklerini, Türkiye piyasasını çok iyi bildiklerini ifade etti.

"Piyasa üzerinde ev ödevimizi iyi yaptık ve çok iyi profesyonellerle çalışıyoruz" diyen Marri, Türkiye'de hem fiziksel hem de coğrafik olarak büyümeyi hedeflediklerini, yakın zamanda hem Ankara'da hem de Antalya'da yeni ofisler açacaklarını, ürün bazında genişlemeye devam edeceklerini ve yıl sonu itibarıyla çalışan sayılarını iki katına çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye piyasasının oldukça dinamik bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Marri, şöyle devam etti:

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 büyümesini bekliyor Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 büyümesini bekliyor

"Türkiye'nin coğrafi konumu ve büyüklüğü, Türkiye'yi finansal hub olarak kullanmak gibi oldukça önemli bir fırsat ortaya koyuyor. Türkiye'yi yeni ürünlerimizde Avrupa pazarına girişte bir finansal hub olarak kullanma şansımız var. Avrupa pazarına girmek istiyorsanız önce Türkiye pazarına girersiniz. Türkiye ile AB ilişkilerini de kullanabileceğimizi düşünüyoruz. Özellikle Avrupa'da 5-6 milyon Türk vatandaşının yaşadığı göz önüne alınırsa burada önemli bir potansiyelin olduğu anlaşılacaktır. Bu yüzden Türkiye'deki ofisimizi yurt dışındaki bu vatandaşlara ulaşmak için de kullanıyoruz."

Marri, Türkiye'de dengeli bir şekilde büyümeye odaklandıklarını belirterek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde kimseyi işten çıkarmadıklarını söyledi.