Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, “Kü­resel gerilimler ve kıt kay­naklar” temasıyla düzenlenen 2023 Brüksel Ekonomik Foru­mu’nda konuştu.

Uzun yıllar bo­yunca artan kü­resel entegrasyonun ardından son dönemde rakip ekonomik blok­lara bölünme ris­kinin arttığını anlatan Georgieva, bunun herkes için kötü bir senaryo olduğuna işa­ret etti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 büyümesini bekliyor Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 büyümesini bekliyor

Georgieva, küresel eko­nomik büyümenin orta ve uzun vadede zayıf sey­rettiğini, merkez bankala­rının önceliğinin ise büyüme yerine enflas­yonu kontrol al­tında tutmak olduğunu anım­sattı.

Georgieva, küresel ekono­minin duru­muna ilişkin, “Güçlü topar­lanmaya yöne­lik en acil adımlardan biri yeni bir korumacılık biçiminin cazibesinden kaçınmak­tır” ifadesini kullandı.