Dünyada araç kazalarında hayatını kaybeden insan sayısı korkutucu sayılara ulaşmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2018 yılında yaptığı araştırmaya göre her yıl trafik kazaları nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Bu durum, trafik kazalarının yıkıcı boyutunu rakamsal olarak da göstermektedir.
Araçların daha güvenli hale gelmesi, trafik teknolojisinin ve akıllı sistemlerin gelişmesi konusunda olumlu ilerlemeler gözlenmektedir. Araçların daha güvenli hale gelmesi, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen ölümleri de azaltmaktadır. Bu konuda kabul edilen yasal düzenlemeler ve toplum bilinci de trafik kazalarını azaltan diğer bir etken olarak kabul görmektedir. Araçların daha güvenli hale gelmesi, sadece insan hayatı için değil, bizzat otomotivin güvenliği için de bir zorunluluktur.
Yoğun kar yağışı ve soğukların artması sonucu oluşan buzlanmadan sadece insanlar değil, araçların da etkilendiği açıktır. Buzlanan yollarda onlarca aracın kaza yaptığı, hasarlandığı ve önemli zararlar doğurduğu basın ve yayın yolu ile izlenmektedir.
Bunun sonuçlarından insanların maddi ve manevi zararlara uğradığı, sigorta kurum ve kuruluşlarının önemli kayıplara uğradığı duraksama konusu olmasa gerekir.
Özellikle otoyollardaki buzlanmaların sonucu, araçların bireysel ve toplu kazalar üzüntüleri daha da artırmaktadır. 
Otomotiv güvenliğiyle ilgili teknolojileri genel olarak; aktif ve pasif emniyet sistemleri, airbag sistemi (hava yastıkları), adaptif aydınlatma sistemleri, çarpışma önleme ve otomatik fren sistemleri, elektronik denge kontrolü, şerit takip sistemleri olarak sayılabilir. 
Araçlar için buzlanmalara karşı alınan güvenlik önlemlerinin öne çıkan en önemlileri, diğerleri yanında çarpışma önleme ve otomatik fren sistemleri ile kış lastiklerinin kullanılması ve bu lastiklere zincir takılması olduğu görülmektedir.
Söz konusu araç güvenliğiyle ilgili önlemlerinden, özellikle buzlanmalara karşı alınan yeterli olduğu kabul edilemez. Çok önemli yatırımların yapıldığı ve her türlü konforun esirgenmediği otomotiv sektöründe, araçların güvenliğiyle ilgili bilimsel ve teknik araştırmaların bu alanda yeterli olduğu söylenemez.
Araçlar için buzlanmalara karşı mevcut araç güvenliğinin artırılması gerekmektedir. Bu önlemler için, buzlanmaya karşı diğer yüklenme ve/veya engelleme yöntemlerinin bilimsel ve teknik araştırmalarının yapılmasını gerekli kılmaktadır.
Diğerleri yanında özellikle sigorta kurum ve kuruluşlarının da, otomotiv üreticilerine yönelik bu konudaki çalışmalara yoğunlaşmaları için gerekli girişimlerde bulunmaları önemli bulunmaktadır.
Ailelerinizle birlikte esenlik ve mutluluklar diler, en içten duygularımızla saygılarımızı sunarız.