BUÜ Dijital Dönüşüm, Eğitim, Uy­gulama ve Araştırma Merkezi ta­rafından Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Fuarda 30’a yakın firma doğrudan ürettiği, iş süreçlerinde kullandığı veya tedarik ettiği teknolojik ürünleri ziyaretçilerle paylaşacak. Fuarın açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BUÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Ça­ğatan Taşkın, akademik ve idari personel, iş dünyası temsilci­leri ile öğrenciler katıldı.

Kılavuz: Gençler dijital dünyaya girdi

Vali Demirtaş’ın sanayi turu Vali Demirtaş’ın sanayi turu

Programın açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ilk kez böylesine bir fuarı düzenledik­leri için mutluluk duyduklarını kay­detti. Organizasyonun gelenekselleşmesini hedeflediklerini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kıla­vuz; “Burada sektörün öncü kuruluş­ları yer aldı. Geliştirdikleri teknolojileri bizlerle ve Bursa kamuoyu ile paylaşı­tılar. Üniversitemiz bünyesinde de diji­tal teknolojiler alanında yürütülen çalışmalar ve toplulukla­rımızın geliştirdiği proje­ler katılımcıların beğenisine sunuldu. Dünya artık yavaş yavaş dijitalleşmeye devam ediyor. Özellikle gençler zaten çoktan dijital dün­yanın içerisine girdi. Biz­ler de geç kalmamak adına bir sorumluluk üstlenerek Dijimer’i kurduk. Henüz 1 yıl olmasına rağmen çok güzel proje­lere imza atıldı. Hizmet veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Dijital Dönüşüm, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz ise fuar kapsamında önemli sektör temsilcilerini ağırladık­larını ve burada sergilenen teknolojile­rin özellikle öğrenciler açısından kıymetli bir gelişim alanı sunacağının altını çizdi.