BALKANTÜRKSİAD’dan Polonya çıkarması BALKANTÜRKSİAD’dan Polonya çıkarması

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ha­yata geçirdiği Bölgesel Girişim Sermayesi Mali Des­tek Programı ve Kaynak Çağrısı tanıtım toplantısını Bursa’daki hizmet binasında hibrit (fiziki ve çevrim içi) toplantıyla gerçekleştirdi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ah­met Şimşek, “Bursa, Eskişehir ve Bilecik’i kapsayan TR41 Bölgesi, girişimcilik için son derece güçlü bir bölge. Yeniliklere, teknolojiye açık bir bölge olduğu için girişim sermayesi fonu uygulamamızın hem KO­Bİ’ler bakımından hem de teknoloji tabanlı şirketler bakımından oldukça değerli sonuçlar üreteceğini düşünüyoruz” dedi.

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak da “Bölgesel Girişim Sermayesi ile bölgemizde hızlı bü­yüme ve katma değer yaratma potansiyeli taşıyan girişimlere finansman desteği sağlamak üzere, kamu-özel sektör ortaklığına dayalı sürdürülebilir bölgesel girişim sermayesi uygulamasını hayata ge­çirmeyi amaçlıyoruz. İlan ettiğimiz kaynak çağrısı ile nitelikli yatırımcılardan taahhütler toplanacak ve mali destek programımız için ayırdığımız 100 mil­yon TL’lik bütçeye eklenecek” dedi.