Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Ba­kanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye­si’nin önemli projelerinin açılışları için Bursa’yı ziyaret etti.

Tarihe vefa projesinde uygulama başladı

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasa­rım Projesi’nde yıkımların ardından meydan düzenleme çalışmalarında projenin uygulama safhasına geçildi. Çevre Şehircilik ve İklim De­ğişikliği Bakanlığı tarafından da desteklenen projede 38 binanın yıkımının tamamlanması­nın ardından projede uygulamaya Bakan Ku­rum’un katıldığı törenle start verildi.

Bursa’nın atıkları ışık saçıyor

Sedat Yalçın: Önceliğimiz kırsal kalkınma Sedat Yalçın: Önceliğimiz kırsal kalkınma

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iklim deği­şikliği ile mücadele çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği projeler arasında yer alan Doğu Bölgesi Entegre Katı Tesisi Bakan Kurum’un katıldığı törenle hizmete açıldı. Bi­yogaz tesisinde iki tankın devreye alınmasıyla, halen saatte yaklaşık 6 megawatt enerji üreti­lirken, yılsonuna kadar devreye alınacak 3 tan­kla birlikte kapasitesi 12 megawatt/saate ulaşacak. Yatırım tamamlandığında yaklaşık 75 konutun enerji ihtiyacı karşılanacak.

Çekirge Teras’a ilk fidan

30 yılı aşkın süredir atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarının bulunduğu alanda hayata geçirilecek Çekirge Teras Projesi’nde ilk fidan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişik­liği Bakanı Murat Kurum tarafından dikildi. Bakanlık desteğiyle hayata geçirilen projede bölgenin tekrar eski günlerine dön­mesi hedefleniyor. Projede 86 bin 150 metre­kare olan inşaat alanı yüzde 55’lik azalışla 39 bin 157 metrekareye indirildi. Mevcut 22 bin 170 metrekare olan peyzaj alanı ise yüzde 41’lik artışla 31 bin 370 metrekareye çıkarıldı.