Bozbey’den göçü durdurmak için çözüm önerisi Bozbey’den göçü durdurmak için çözüm önerisi

Bursa’nın turizmden al­dığı payı artırmak ama­cıyla kentin sahip olduğu tüm değerleri en iyi şe­kilde değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Bursa mutfağını vitrine çıkarıyor.

Sultan 2. Bayezid Han tarafından 1502 tarihinde çıkarılan, ürünlerin yanı sıra ekmek, çörek, et, meyve ve sebze gibi yiye­ceklerin satış kurallarını belirleyen Kanunname-i İhtisab-ı Bursa ile dünya­nın ilk standardının ha­zırlandığı kent olan Bur­sa’nın lezzetleri bu festival ile tüm dünyaya tanıtılacak.

23-25 Eylül tarihlerinde yapılacak Bursa Gastro­nomi Festivali, Bursa’nın gastronomi alanındaki potansiyelini, Türkiye’nin her bir yanından gelecek olan akademisyenler, şef­ler, kanaat önderleri ve Bursalıların desteğiyle daha da geliştirecek.

Bursa mutfağını geniş kitlelere açacak olan Gas­tronomi Festivali’nin tanı­tım toplantısı Almira Otel’de yapıldı.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Zafer Işık, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ah­met Zenbilci ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da katıldı.