Uludağ’da  kaçak yapıya geçit yok Uludağ’da kaçak yapıya geçit yok

Nilüfer Belediye Mec­lisi, Mayıs ayı ilk top­lantısını Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleştirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Tur­gay Erdem’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Bur­sa’nın gündemini uzun yıl­lardır meşgul eden 1/1000 Ölçekli Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı da görüşüldü. Halk arasında “Ekokent projesi” olarak anı­lan 1/1000 Ölçekli Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygu­lama İmar Planı, yapılan son düzenlemelerin ardından Meclis’te oylamaya sunuldu. Plan, oy çokluğuyla kabul edildi.

Oylama öncesi planla ilgili yapılan sunumda 590 hek­tarlık alanı kapsayan böl­gede katılımcı ve bütüncül bir anlayışla yapılan planda, insan ve çevre sağlığı, doğal çevre ile uyum ile eko-sistem düzeninin göz önünde bu­lundurulduğu belirtildi. Planda, mahalle kavramı, yayalaştırma, park ve yeşil alanlar, bisiklet ve yürüyüş yolları, entegre ulaşım sis­temleri, işlevsel anlamda kendine yeterlik ilkeleri de dikkate alındı.

HEDEF İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞI

Eğitim, sağlık, konut, bütün ihtiyaçlara cevap ve­rebilecek nitelikte ticaret, kültürel, sosyal ve dini tesis alanlarının yer aldığı ve yak­laşık 75 bin kişinin yaşayaca­ğının ön görüldüğü planda, toplam alanın yüzde 13,53’ünü de açık ve yeşil alanlar oluşturuyor.

Ekokent planında karbon salınımının azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynak­larının kullanımını yaygın­laştırmak amacıyla enerji kullanımı, su kullanımı, atık yönetimi, gri su ayrıştırıl­ması ve yağmur suyu depo­lanması gibi bir çok ekolojik konuda uygulamaya ilişkin plan notları ile yapılan dü­zenlemeler de yer alıyor.