Bursa’ya son yıllarda eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaşıma kadar birçok alanda önemli yatırımlar yapıldığının altını çizen AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “AK Parti iktidarları olarak, yaptığımız yatırımlarla Bursa’nın önünü açtık. Bursa’nın 2023, 2053 ve 2071 vizyonu çerçevesinde planlanan yatırımların bazılarını hayata geçirirken, birçok projenin de temellerini attık. Sağlık ve eğitim alanında yaptığımız yatırımlarla Bursa’nın geleceğine garanti altına aldık. Böylelikle Bursa, büyüyen potansiyeliyle, ileriye daha emin bakar bir konuma geldi” diye konuştu.

“TOGG yeni ufuklar açacak”
Konuşmasında sanayi yatırımlarına ayrı bir bölüm ayıran Vekil Kılıç, son yıllarda Bursa sanayisinde yaşanan atılımın da bu yatırımların neticesinde yaşandığını dile getirdi. Kılıç, “Sanayicimizin işlerini kolaylaştıracak, onları teşvik edecek, planlı sanayi modelimizle birlikte bu alanda dünyada sayılı ülkelerden biri olduk. Bu modelden en fazla yararlanan illerimizin başında da Bursa geliyor. Özellikle Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) fabrikasına Bursa’nın ev sahipliği yapması, kenti önümüzdeki yıllarda daha iyi noktalara taşıyacaktır” şeklinde konuştu.TOGG’un, Bursa’daki otomotiv sektöründe dönüşümü tetiklediğini belirten Milletvekili Kılıç, “Yerli otomobil yeni ufuklar açıyor. Pek çok firma yeni teknolojiler ve inovatif gelişmeler açısından önemli adımlar atıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank da yaptığımız görüşmelerde, gelecekte daha inovatif ve yenilikçi bir Bursa olacağı düşüncesinde olduğunu söylüyor” dedi.
“Bursa, dünya ülkeleriyle rekabette”
Bursa’nın üretim ve ihracatıyla dünyanın 125 ülkesinden önde olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz, kentimizin gücüne inanıyoruz. Türkiye’nin diğer illeriyle değil, dünyayla yarışan bir Bursa var. Otomotivden tekstile, makineden mobilyaya kadar her sektörün güçlenerek yoluna devam etmesi de geleceğe dair umutlarımızın daha da artmasına vesile oluyor. Biz, bunla gurur duyuyor ve gelecekte Bursa’nın dünyada adından bahsettireceğine inanıyoruz.” “Bursa’yı dünyanın parlayan yıldızı haline getirmek için çalışıyoruz” diyen Milletvekili Ahmet Kılıç, şehri bir bütün olarak ele alıp, planlamaları buna göre yaptıklarını dile getirdi. Kılıç, doğru planlamalar neticesinde kentin tarım üretiminin ve ihracatının da artığına değinerek, bunda ilçeleri ve köyleri de kapsayan yol yapım çalışmalarının önemli payı olduğunu sözlerine ekledi. 

Hedef 1 milyar dolar ticaret hacmi
Türkiye ile Kuzey Makedonya ve Bursa’nın Balkan devletleriyle olan ilişkileri hakkında da değerlendirmelerde bulunan TBMM Türkiye – Kuzey Makedonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç şunları söyledi: “Balkanlarda köklü bir geçmişimiz var. O topraklarda hala çok sayıda soydaşımız yaşıyor. Dolayısıyla Türkiye’nin oradaki varlığını güçlü bir şekilde sürdürmesi gerekiyor. Kuzey Makedonya ile ilişkilerimize bakacak olursak, şu anda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 500 milyon dolar civarında. Bu rakamı 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Balkan ülkelerinde eğitimden sağlığa, madencilikten inşaata kadar farklı sektörlerde yatırım yapan firmalarımız mevcut. Orada yatırımların kalıcı hale gelmesini sağlayarak, ekonomik hacmin artmasını arzuluyoruz.” 

Vekil Kılıç gençlikten umutlu
Konuşmasında gençlere ve Türkiye’nin genç nüfusunun taşıdığı potansiyele de değinen  Milletvekili  Kılıç,  “Hem Türkiye genelinde hem de Bursa özelinde gençlere yönelik yaptığımız yatırımlarımızla onların kendilerini kanıtlaması, yeteneklerini geliştirmesi için uygun altyapıyı hazırladık” dedi.