banner34

banner50

banner6

Özkayan: Almanya'ya gitmemek dönüm noktası oldu

Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tarafından düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor' seminerlerinin dokuzuncu konuğu Ermaksan Makine A. Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan oldu.

Söyleşi 02.03.2020, 21:00 02.03.2020, 21:00
Özkayan: Almanya'ya gitmemek dönüm noktası oldu
Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tarafından düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor' seminerlerinin dokuzuncu konuğu Ermaksan Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan oldu.

İş hayatına ilk başladığı yıllardan Ermaksan'ın kuruluş hikayesine, Ermaksan'ın gelecek hedeflerinden tarım ve hayvancılığa kadar pek çok konuda başarı hikayesini paylaşan Ermaksan Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, çocukluğundan itibaren iş hayatının içerisinde olduğunu ve Almanya ile ilgili verdiği kararın kendisi için dönüm noktası olduğunun altını çizdi.
NOSAB İdari Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere; NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda sanayici ve iş insanı ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, "Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor seminerlerimiz hakkında çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Burada ağırladığımız konuklarımız Bursa'nın tarihine geçmiş, sadece Bursa'da değil, dünya çapında saygı gören değerler. Bu değerlerimizi NOSAB'da ağırlamak, dinlemek bizlerin ufkunu açıyor. Bu güzel seminer serisini gelecek dönemde de devam ettirmek istiyoruz dedi. Ermaksan Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan'a, NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras tarafından adına diktirilen fidanın sertifikası takdim edildi.

"SİLAH SANAYİ ALANINDA DA ÖNEMLİ YATIRIMLARIMIZ OLACAK
Ermaksan Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, "Gelecek dönemde silah sanayi alanında da önemli yatırımlarımız olacak. Bu makinaların donanımlarını ve yazılımlarını da kendimiz yapıyoruz. Firmamızın şu an hiçbir şekilde dışa bağımlılığı kalmadı. Bugüne kadar, yapılamayacak hiçbir şey yok mantığıyla hareket ettik ve bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dokuma tezgahları, marangoz makinaları, presler yaptım. 80'lerde ülkede elektrik sıkıntısı yaşanıyordu, o dönem akümülatör imal ettim. Kullandığım makinaların motorlarını, kendim yapmaya başladım. 80'lerin sonunda sac makinaları üretmeye başladık. Türkiye'deki ilk lazer kesim makinasını, askeri alanda kullanılan rezenatörleri, 3D yazıcıları ve sensörleri de üretiyoruz. Bugüne kadar çok sayıda, farklı makina imalatı gerçekleştirdik " dedi.

"HİÇBİR MÜŞTERİMİ MAĞDUR ETMEDİM
Erol Özkayan, "Ben müşterilerime verdiğim her sözü tuttum ve hiçbir müşterimi mağdur etmedim. Ermaksan'ın başarısının sırrı da buradadır. Ben bir sanayiciyim; iş yapmak ve müşterilerimle iyi geçinmek zorundayım.Gençlik yıllarımdan beri kafamda hep ihracat yapmak vardı. Çocukluğumdan itibaren iş hayatının içinde oldum ve askerliğimi tamamladıktan sonra Almanya'ya gitmeme kararı verdim. Bu karar benim için dönüm noktası oldu dedi.

"YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMLARINA ODAKLANDIK
Erol Özkayan, şöyle devam etti: "Ermaksan Makine A.Ş olarak, her zaman koşullara göre hareket ettik.Yüksek teknoloji üretmek uzun soluklu bir iş. Yatırım yaptığınızda hemen karşılığını alamıyorsunuz. Biz bu işe cesaret ettik ve kazandığımızı bu alana yatırdık. Ben ülkeme hizmet etmek istiyorum. Amerikalı yapabiliyorsa, aynısını bizde kendi ülkemizde yapabiliriz. Biz Ermaksan olarak insanlığa hizmet ediyoruz. Bizim ürettiğimiz makinalar, üretim yapan fabrikalarda kullanılıyor. Bunlar hem istihdama hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

"AYNI ZAMANDA DA ÇİFTÇİYİM
Karacabey'de çiftlik kurduğunu söyleyen Erol Özkayan, "1750 hayvanım var ve günlük 16 ton süt üretimi yapıyoruz, belgemizi de aldık. 3 yıl önce bu hayalimi gerçekleştirme fırsatı yakaladım. Her gün İstanbul'dan bir firma alıyor, şişeliyor ve evlere dağıtıyor. İlerleyen zamanlarda çiftçilerimize gebe düve satma planım vardedi.

Sayı: 1240 - Sayı'nın Kapağı

Yorumlar (0)
12
kapalı
banner35
Günün Anketi Tümü
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
ABD Doları’nda yıl sonu beklentiniz nedir (TL) ?
banner18
banner51